Pola minutaže u "mis meču" 1Foto: AP Photo/Rich Pedroncelli

Prema analizi lokalnog portala iz Sakramenta Bogdan Bogdanović je više od polovine svoje NBA karijere igrao na pogrešnoj poziciji. Izraženo brojkama, 27-godišnji košarkaš u svoje dve NBA sezone 57 odsto vremena proveo na poziciji krilnog igrača.

Novinar je kao primer uzeo duel Kingsa i Seltiksa, u kom je Bogdanović morao da motri na DŽejsona Tejtuma.

„Tejtum ga je mučio tokom cele utakmice, primoravao ga da brani njegovu igru leđima iz koje je često išao na šut iz skoka unazad. Ako ta opcija ne bi prošla onda bi jednostavno iznosio loptu na obruč. Bogdan je znao da će Tejtum koristiti svoje prednosti, u situacijama se nameštao na odbranu od igre leđima, ali je Tejtum umeo da se samo okrene oko njega i napadne obruč. Bogdanović je, u principu bio u podređenom položaju u odnosu na direktne konkurente i visinski i težinski. Bio je neprestano u hendikep situaciji“, navodi se na portalu.

U analizi se zaključuje da bi Kingsi naredne sezone trebalo da izbegavaju takvo opterećenje za igrača koji je lane beležio nešto manje od 13 poena uz tri skoka i 3,5 asistencija po utakmici, a vrlo često je igrao i plejmejkera, pošto Dieron Foks nije imao adekvatnu zamenu.

„Moguće je da će Bogdanović ponekad biti primoran da igra krilo, ali će ga adaptiranje Herisona Barnsa na igru Sakramenta i dovođenje veterana Trevora Arize osloboditi velikog dela posla na mestu koje mu prirodno ne odgovara“, zaključuje se u analizi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari