Poledica protiv Bjekovića: Kandidatura suprotna Statutu FSS 1Foto: Srđan Stevanović Starsport

Finiš izborne trke u Fudbalskom savezu Srbije neće proći u atmosferi očekivanog jednoglasja.

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ i član budućeg skupštinskog saziva, Mirko Poledica, pisao je u ponedeljak FSS i zatražio – poništavanje kandidatura za predsednika, piše Sport Klub.

U pismu adresiranom na Odboru za sprovođenje izbora i njegovog predsednika, Stojana Radoševića, prvi čovek sindikata obrazložio je detaljno suštinu predloga.

„Kandidature za mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije nisu u skladu sa Statutom FSS i Poslovnikom o radu Skupštine FSS, zbog toga što Skupština FSS nije konstituisana, niti su delegatima verifikovani mandati“, siže je obraćanja Mirka Poledice.

Član Skupštine FSS i budući učesnik izborne sednice, u Staroj Pazovi, oslonio se i na staturatna rešenja.

„Mandat delegatu u Skupštini FSS počinje da teče od dana verifikacije njegovog mandata tog saziva…

Verifikaciona komisija utvrđuje da li je izbor delegata izvršen u skladu sa odredbama Statuta FSS i odluka o izborima i podnosi predlog Skupštini u vezi sa vezi sa verifikacijom njihovih mandata…

Skupština verifikuje mandate delegatima u Skupštini FSS“, tri su ključne stavke na kojima Poledica temelji zahtev za poništavanje jedine, i u pismu neimenovane, kandidature Nenada Bjekovića za predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Zato:

„Jasno je da na današnji dan, Skupština FSS nije konstituisana i formalno-pravno bilo čija kandidatura u suprotnosti je sa Statutom FSS i Poslovnikom o radu Skupštine FSS.“

Poseban deo odnosi se i na nemogućnost kandidature na osnovu podrške pet delegata skupštinskog saziva.

„Kandidati, koji su na taj način želeli da obezbede podršku za kandidaturu, bili su onemogućeni, zbog toga što nijednom delegatu nisu vefikovani mandati“, objasnio je Mirko Poledica.

Predsednik sindikata, u poslednjoj rečenici konciznog pisma, zatražio je i dostavljanje pouke o pravnom leku.

Prigovor će rešavati Odbor za sprovođenje izbora. Izborna skupština Fudbalskog saveza Srbije zakazana je za 31. oktobar. Kandidatura Nenada Bjekovića jedina je prihvaćena od FSS. Rok za podnođenje predloga istekao je u nedelju ponoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.