Policija pretresla prostorije Fudbalskog saveza Španije: Traže dokaze o optužbi da je Barselona platila milione evra Sudijskoj komisiji 1Foto: EPA-EFE/Toni Albir

Španska policija pretresla je danas kancelarije Fudbalskog saveza Španije u sklopu sudske istrage o navodnoj višegodišnjoj isplati miliona evra koje je Barselona platila potpredsedniku Sudijskog komiteta.

Policija je saopštila da se radi o kancelarijama u sedištu Saveza u blizini Madrida, da nije bilo hapšenja i da postupa po nalogu sudije koji istražuje slučaj.

Državni tužioci su u martu optužili Barselonu za korupciju u sportu, lažno upravljanje i falsifikovanje dokumentacije. Oni su naveli da je Barselona platila bivšem sudiji Hoseu Mariji Enrikesu Negreiri 7,3 miliona evra. Negreira je bio član Sudijskog komiteta od 1994. do 2018. godine, a isplate su izvršene između 2001. i 2018. godine.

Barselona je negirala optužbe i sukob interesa i saopštila da je platila tehničke izveštaje o sudijama, ali da nikada nije pokušala da utiče na njihove odliuke u utakmicama.
Foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari