Policija „prolongirala“ kazne 1Foto: Starsport

Prošlonedeljni 156. meč fudbalera Partizana i Crvene zvezde završen je remijem, ali se još čeka na epilog krvavih nereda na tribinama stadiona u Humskoj.

Tučom sa mnogo povređenih i privedenih huligana i kriminalaca bave se različiti državni organi i Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, svako u svom domenu, a niko još nije finalizirao posao.

Tako su disciplinci FSS samo ispoštovali proceduru, otvaranjem postupka protiv Partizana na današnjoj sednici, a „presuda“ organizatoru problematične utakmice biće izrečena tek kada stignu i budu obrađeni dodatni policijski izveštaji o teškom međusobnom batinjanju „grobara“ i bakljadi na južnoj tribini, kao i upotrebi silne pirotehnike na Severu, sa Zvezdinim „delijama“.

Dok ne odrede novčane kazne večitim rivalima, jer bio deo krivice trebalo da snosi i Zvezda, i(li) na nekoliko domaćih utakmica crno-belih zabrane prisustvo gledalaca, članovi pomenute komisije odredili su se prema pisanom prepucavanju dva kluba u finišu fudbalske jeseni, kada su jedni drugima prebrojavali (ne)dosuđene penale i crvene kartone, uz merenje dobijene pomoći od FSS i njegovog predsednika Slaviše Kokeze. „Zbog objavljivanja saopštenja u javnosti i medijskog prepucavanja sa neargumentovanim činjenicama“ kase Crvene zvezde i Partizana biće olakšane za (po) milion dinara, a u slučaju ponovnog verbalnog rata zaprećeno im je oduzimanjem bodova.

Novčana sankcija stigla ih je i zbog bakljade na prethodne četiri utakmice – Zvezdu u iznosu od 150.000, a njene komšije 50.000 dinara manje. Istom prilikom je oglobljen i Napredak, jer su pristalice Kruševljana gađale grudvama Partizanove prvotimce i tako više puta izazvale prekid tog susreta, što će morati da plate 80.000.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari