Policija tražila "ukidanje" fudbala, Superliga Srbije pomerila subotnje mečeve 1Photo by Starsport.rs)

Kao razlog se navodi „bezbedonosna situacija“ u Beogradu i ostatku zemlje.

Zbog potencijalnih problema na tribinama i ulicama srpskih gradova – domaćina utakmica 12. kola Superlige Srbije, 17. septembra neće biti fudbala u najvišem rangu takmičaenja.

Tako će mečevi SLS planirani za subotu biti pomereni za dan ranije ili kasnije, a neki koji je trebalo da se igraju u nedelju odloženi su na ponedeljalk.

Duel Mladosti iz Lučana i TSC-a je po prvobitnom rasporedu planiran za subotu od 17.00 časova, a mečevi Voždovac – Čukarički i Vojvodina – Javor dva sata kasnije. Radnički je u Nišu u nedelju trebalo da dočeka Spartak od 17.00 časova, a Kolubara dva sata kasnije da ugosti Novi Pazar.

Ipak, svi oni su sada pomereni. Meč na Voždovcu počinje u nedelju od 13.00 časova, duel u Novom Sadu od 17.00 časova, dok je utakmica u Lučanima prebačena na petak od 19.00 časova. Dueli u Lazarevcu i Nišu će se igrati u ponedeljak umesto u nedelju. Kolubara dočekuje Novi Pazar od 17.00, a Radnički će ugostiti Spartak od 19.00 časova.

Rukovodstvo SLS nije dalo detaljno obrazloženje svoje odluke, tvrdeći da policija ni njima nije dala koncizno objašanjenje povoda i razloga ove vanredne mere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari