Poljski naklon Mladenoviću 1Foto: STARSPORT

Kakva čast za Filipa Mladenovića (29)!

Srpski reprezentativac proglašen je igračem godine u poljskoj ligi, Ekstraklasi. On je odigrao fenomenalnu sezonu u dresu Legije, osvojio titulu i dokazao se kao levi bek za reprezentaciju!

Bivši igrač Crvene zvezde dao je osam golova i namestio deset, pa i na „papiru“ ima dokaz da je blistao u takmičarskoj 2020/21.

Bivši igrač Borca iz Čačka, Crvene zvezde, BATE Borisova, Kelna, Standarda i Legija vratio se prošle godine i u reprezentaciju Srbije. U meču odluke protiv Škotske asistirao je Luki Joviću za izjednačujući gol, ali nije imao sreće da sa ostatkom ekipe ode na EURO posle penala.

Mladenović je stigao u Legiju prošlog leta kao slobodan igrač i dokazao se kao apsolutni pogodak i veliko pojačanje poljskog šampiona.

Ove godine se pominjala i mogućnost njegovog povratka na Marakanu, ali navodno najvatreniji navijači Crvene zvezde to ne dozvoljavaju jer je 2013. raskinuo ugovor i otišao na štetu kluba.

Posle ovakvog priznanja, na njegovu i Legijinu adresu sigurno će stizati ponude za Čačanina koji je u najboljim fudbalskim godinama i u životnoj formi.

On se nedavno u intervjuu za poljske medije setio svog boravka u Crvenoj zvezdi i setio se rada sa trenerom koji ga je na Marakani hvalio, a onda nije hteo da ga pogleda u narednom klubu.

Mladenovićeva trenutna cena prema transfermarktu je 2,5 miliona evra, ali verovatno će narednih nedelja porasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari