Poljsku reprezentaciju na Svetsko prvenstvo ispratila dva lovca: Pogledajte kako piloti bodre svoje fudbalere (VIDEO) 1 Foto: Screenshot/twitter/

Fudbalska reprezentacija Poljske ispraćena je na Svetsko prvenstvo u Kataru sa dva borbena aviona F-16, piše CNN. Snimak njihovog leta postao je viralan, ali šta je bio pravi razlog zašto je fudbalski tim morao da se prati?

Prvi spektakularni video snimljen je iz jednog od borbenih aviona i nudi sjajne krupne kadrove Boinga 737 koji prevozi fudbalski tim u Katar. Drugi snimak, snimljen iz unutrašnjosti aviona koji je prevozio poljski fudbalski tim, prikazuje dva F-16, prenosi Jutarnji.hr.

Na drugom snimku, objavljenom na zvaničnom Tviter nalogu Lukaša Vahovskog, generalnog sekretara poljskog fudbalskog saveza, vidi se pilot jednog od dva borbena aviona kako maše avionu i bodri reprezentaciju uoči početka važnog takmičenja. Na kokpitu, međutim, stoji natpis „Fudbal nas spaja” – slogan reprezentacije.

Naime, snimci kojima se svet divi ne bi postojali da nije napetog ambijenta u kome se Poljska trenutno nalazi. Naime, zemlja deli svoje granice sa Ukrajinom i Rusijom, dvema državama koje su uključene u rat koji traje već devet meseci.

Pored toga, 15. novembra projektil je pogodio selo Przedvodov u Poljskoj, ubivši dva civila. Pošto je nacionalna fudbalska reprezentacija koja je letela na svetski sportski događaj bila primarna meta vojnog napada, smatralo se da je neophodno pratiti Boing 737 dok je leteo iznad Poljske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari