Pomak u odnosu na Katar 1

U meču lišenog takmičarskog značaja, najbolja fudbalska reprezentacija Srbije ovog puta selektirana isključivo od igrača iz nacionalnog prvenstva, protiv A selekcije SAD, očekivano, nije bila na nivou igara prvopozivaca iz inostranstva, ali posle svega nekoliko zajedničkih treninga nije ni prekinula pozitivan rezultatski niz „orlova“ započet dolaskom Slavoljuba Muslina.

– Zadovoljan sam igrom i rezultatom, a ono što sam rekao i pre meča, ponoviću, momcima iz naše lige mnogo znače ovakve utakmice. Pokazali su da vrede i da zaslužuju šansu, a mi samo na ovaj način možemo da dižemo naš fudbal na jedan viši nivo i afirmišemo domaću ligu – smatra prvi čovek stručnog štaba Srbije.

Muslin je pun razumevanja za momke bez zajedničkog staža na terenu, otrgnute od svojih ekipa u jeku priprema za nastavak domaćih takmičenja, uz tvrdnju da su više od snalaženja u izmenjenoj formaciji i ishoda susreta bitniji stav igrača, odnosno njihov napor da izvrše dobijene zatake.

– Iskreno, meni je to bilo najvažnije. Pristup, želja, disciplina. Treba da se zna da smo radili samo pet dana, a dobra stvar je da smo sada imali više vremena nego pred meč sa Katarom. Videlo se na kraju da nedostaje i snage, ali to je normalno ako se zna da su momci došli sa priprema. I pored toga svaki dogovor su ispoštovali i nema sumnje da zaslužuju čestitke za ono što su ovde pokazali – uverava strateg „orlova“, čija je nova postava na prekookeanskom izletu uspela da „ispegla“ prošlogodišnji poraz u test susretu sa Katarom (0:3).

I, pride, zaradi nešto novca za nacionalni Savez, odakle su se pohvalili da im je domaćin namirio sve troškove puta i još platio preko toga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari