Poneo se u slavlju: Noris razbio Verstapenovu "barbiku" od 30.000 evra (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/Zsolt Czegledi HUNGARY OUT

Sećamo se one scene iz kultne „Nacionalne klase“ Gorana Markovića kao Flojdov otav Strahinja (Mića Tomić) razbije skupocenu porcelansku vazu na svadbi svog sina (Dragan Nikolić) u domu novih prijatelja, a Flojdova brižna majka (Olivera Marković) prevrne očima na smotanu nesmotrenost svog pripitog muža.

Nešto slično, bar kada je u pitanju odnos prema keramičkoj dragocenosti, desilo se na pobedničkom podijumu posle trke za Veliku nagradu Mađarske na čuvenom Hungaroringu kraj Budimpešte, jedanaeste u ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Formuli 1.

Pobedu je sedmi put uzastopce, a deveti put u sezoni odneo dvostruki uzastopni šampion Holanđanin Maks Verstapen, nedostižno vodeći u generalnom plasmanu kao i njegov tim Red Bul.

Drugo mesto, drugi put uzastopno, pripalo je Britancu Landu Norisu iz Meklaren-Mercedesa.

On, svakako, nije bio pripit, pogotovo što se tek spremao da navrne šampanjac iz flaše, ali je načinio štetu kao i Strahinja Mitrović.

 

Njegov način otvaranja boce je svojstven: udari prethodno njom jako o tvrdo. Kad je tako učinio na Hungaroringu, s podijuma se obrušio trofej za pobednika, jedan od najelegantijih u Formuli 1, koji je Verstapen tu ostavio dok otvara svoju flašu.

Naravno da je pehar pretrpeo oštećenja, što Norisa nije nimalo dotaklo. Nastavio je da prska šampanjcem.

Trofej, koji vredi 30.000, ove godine je u roze boji, jer je posvećen novom filmu o Barbiki.

Od 2006. ga za potrebe trke ručno izrađuje čuvena budimpeštanska radnja za suvenire od porcelana, kojoj je i habzburška dinastija dala poverenje.

Meklaren-Mercedes se izvinio za nepažnju svog vozača, a Verstapen, koji je primio ceo trofej, poneo je sa sobom njegove parčiće.

Poneo se u slavlju: Noris razbio Verstapenovu "barbiku" od 30.000 evra (VIDEO) 2
Foto: EPA-EFE/Zsolt Czegledi
Poneo se u slavlju: Noris razbio Verstapenovu "barbiku" od 30.000 evra (VIDEO) 3
Foto: EPA-EFE/Zsolt Czegledi

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari