Pop Lazić: Vreme za stepenik više 1Foto: RSS

Zbog nevremena i odloženog poletanja aviona iz Beograda, rukometašice Srbije bile su primorane da noć provedu u Minhenu, a da u Nant stignu ranim jutarnjim letom, tek nešto posle devet časova u četvrtak.

Neočekivano težak put do Francuske nije poremetio planove i fokus nacionalnog tima koga na otvaranju grupe A u dvorani „XXL“ večeras od 18 časova čeka reprezentacija Poljske.

– Imali smo komplikacija u putu, ali smo iznele to pozitivno, jer ništa i nismo mogle da promenimo. Potrudićemo se da to što brže zaboravimo, da se odmorimo i oporavimo uz potpunu koncentraciju na ono što nas čeka – kaže pivotmen Slađana Pop Lazić.

Kao i selektor LJubomir Obradović većina ostalih saigračica i Slađana Pop Lazić smatra da je meč protiv Poljske izuzetno važan.

– Iskoristićemo poslednji trening da se što bolje spremimo konkretno za Poljakinje. Imaju opasnu bekovsku trojku. Sva tri beka su visoka (Kudlač, Arčuk i Kobilinska) dobri su šuteri, rade kvalitetno sa pivotmenom. Moramo da se usmerimo na njih da ih sprečimo. Igraju 6-0, čak i 5-1 povremeno, videćemo šta su nam spremili. Poslednje dve godine smo igrali dobro, ali nam je uvek nešto nedostajalo za poziciju koju zaslužujemo. Nadam se da ćemo taj stepenik proći i napraviti napredak na koji ćemo svi biti ponosni – veruje Pop Lazić.

Katarini Krpež Šlezak (30) će na EP u Francuskoj (29. novembar – 16. decembar) čak deveti put braniti boje Srbije na velikim smotrama

– Svi želimo da ponovimo uspeh iz Srbije i da doživimo opet taj osećaj kad se popneš na postolje. Ali, taj put je veoma dug. I naša grupa, i grupa sa kojom se ukrštamo su veoma jake. Poljska samo na papiru deluje kao najlakši zadatak u konkurenciji Švedske, Danske, pa onda, eventualno, Rusije, Francuske i Crne Gore u drugoj fazi. Uvodni meč nazivamo najbitnijim jer pobedom na otvaranju Šampionata odmah dobijamo samopouzdanje za sve što nas čeka posle. Ipak, bez obzira na raspored, težinu protivnika, eventualni kiks, nama je važno što znamo da možemo sa svima da igramo – tvrdi Krpež Šlezak.

Reprezentativke Srbije u nedelju u 18.00 igraju protiv Švedske, a protiv Danske u utorak u 21.00. Tri prvoplasirane ekipe nastavljaju takmičenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari