Popularne manifestacije od 13. do 15. jula 1

Dvanaesti Limski biatlon, Priboj – Rudo – Setihovo i prateća muzička manifestacija Lim fest biće održani ove godine ranije, od 13 do 15 jula.

U okviru Lim festa nastupiće popularni muzički izvođači i grupe: Željko Joksimović, Balkanika i Riblja čorba.

Ovaj regionalno popularni događaj, u organizaciji Turističke organizacije Priboj i Javne ustanove za sport i turizam iz Rudog, finansirana je, do ove godine, iz fondova EU, a ove godine većinu aktivnosti u Priboju finansiraju Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Start rafting takmičenja, koje će se voziti od Priboja do Setihova u Rudom u dužini 33 kilometra je 13. jula u 10 časova. Isto veče nastupiće i popularni muzički sastav Balkanika.

– Sudeći po početnom interesovanju i prijavama, za dva dana prijavilo se oko 80 učesnika za rafting, ovo će biti jedno od masovnijih takmičenja. Akcenat je i ove godine na bezbednosti učesnika pa će rafting obezbeđivati čak četiri rafting kluba, lokalni, iz Prijepolja i Zenice, kaže za Sandžak Danas direktor Turističke organizacije Priboj Vladimir Raović. Uz rafting takmičenje istovremeno će biti organizovana i biciklistička trka Priboj – Rudo na stazama pored Lima. „Ove godine većinu aktivnosti su preuzeli partneri iz Priboja. Mi ćemo obezbediti uslove za deo regate i biciklističke trka u opštini Rudo uz već tradicionalni ručak na ruđanskoj plaži za sve učesnike“, kaže Svetlana Vuković iz Javne ustanove za sport i turizam iz Rudog.

– Početno finansiranje ove manifestacije iz programa prekogranične saradnje omogućilo je održivost i nastavak aktivnosti. Nastupe su nam potvrdili popularni muzički sastavi tako da očekujemo masovnu posećenost i raftinga i Lim festa, kaže Vidoje Dianović, koji koordiniše aktivnosti oko ove manifestacije još od početnih godina prekogranične saradnje Priboja i Rudog. Ova manifestacija, koja svake godine okuplja između 500 i 1000 učesnika iz Srbije, BiH, Crne Gore i ostalih zemalja regiona, ima i turistički karakter. Cena zakupa rafting čamca za devet osoba se nije menjala.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari