Poraz Crvene zvezde od Efesa 1Foto: BETA/BRANISLAV BOZIC/MO)

U 22. kolu Evrolige košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od Efesa sa 85:78 (24:16, 27:14, 21:28, 13:20) i dodatno otežali sebi borbu za plasman u četvrtfinale.

Prvak Srbije i Jadranske lige bio je nemoćan u duelu protiv lidera Evrolige i ni u jednom trenutku se nije dovodila u pitanje pobeda turskog tima.

Efes je prvo poluvreme odigrao maksimalno koncentrisano i agresivno i rešio je utakmicu već u prve dve četvrtine, jer je zaostatak od 21 poen na poluvremenu za Zvezdu bio nedostižan.

U finišu susreta košarkaši Efesa su bili dosta ležerni i na taj način su omogućili Zvezdi da znatno ublaži poraz, ali za više od toga crveno-beli nisu dobili priliku.

Zvezdini igrači su pružili maksimum, bili su bolji u skoku, imali manje izgubljenih i više osvojenih lopti, ali zbog veoma dobre igre Efesa u odbrani to nisu krunisali boljim rezultatom.

Efes je najveću prednost imao u šutu za tri poena. Ubacili su 14 trojki, nasuprot Zvezdinih osam, a pogodili su isti broj šuteva za dva poena, iako su imali 11 pokušaja manje.

Ponovo je briljirao Šejn Larkin, koji je sa 24 poena bio najbolji strelac na utakmici, a ubacio je pet trojki. U narednom kolu Zvezda će 5. februara dočekati Panatinaikos.

Crvena zvezda: Kuzmić, Panter 12, Braun 7, Perperoglu, Davidovac 15, Beron 14, Dobrić 5, Gist 3, Dženkins 2, Simanić 2, Odžo 4, Štimac 14.

Efes: Larkin 24, Buboa 11, Singlton 13, Balbaj 2, Šanl 7, Moerman, Tunčer, Plajs 6, Micić 6, Anderson 3, Piters 5, Simon 8.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari