Poraz Denvera od Vašingtona posledica i isključenja Nikole Jokića 1Foto: BETA AP Photo David Zalubowski

Bez isključenog Nikole Jokića, Denver Nagetsi u poslednja četiri minuta utakmice nisu mogli niti znali da ispariraju Vašingtonu (90:95).

Ekipa Majka Melouna neočekivano je u svom Pepsi centru poražena od Vizardsa u jeku nadmetanja sa Golden Stejtom u borbi za lidersko mesto na Zapadu.

Na 3:47 do kraja utakmice, Jokić je zaradio drugu tehničku, samim tim i isključujuću grešku. Jokić je do isključenja – drugog ove sezone zbog protesta na sudijsku odluku, preciznije na nedosuđen faul – igrao odlično. Zabeležio je 23 poena, 14 skokova, četiri asistencije, dve ukradene lopte i jednu blokadu.

– Bio sam fauliran, sudija mi je dao tehničku zbog protesta, a ja sam mu opet nešto rekao. Pitao me je ‘Da li hoćeš još jednu?’. Odgovorio sam da me baš briga i dao mi je drugu – objasnio je srpski as scenu koja je dovela do njegovog preranog završetka utakmice.

Jokić je još u prvoj četvrtini dobio udarac po nosu od krilnog centra Vizardsa Bobija Portisa. Potekla je i krv. Ono što se desilo u finišu bilo je samo posledica onoga što se dešavalo u duelima sa igračem koji je 2017. na treningu Čikago Bulsa nokautirao tadašnjeg saigrača Nikolu Mirotića.

– Nekada je stvarno teško izdržati. Lopta je često kod mene, ima mnogo kontakta i naravno da neću dobiti faul za svaki dodir, ali bar neka sude one očigledne – razočaran je bio Jokić.

Trener Nagetsa Majk Meloun rekao je da razume Jokićevu reakciju, ali da Srbin ipak mora bolje da kontroliše svoje emocije na parketu.

– Ne sme da dozvoli da bude isključen. Ne zanima me šta mu rade, ni koliko je pogrešna bila sudijska odluka. On je previše važan za naš tim da bismo na takav način ostali bez njega – jasan je bio Meloun.

Noć između nedelje i ponedeljka bila je znatno uspešnija za Bogdana Bogdanovića (15p, šut iz igre 4/11, 3sk, 5as, 2ukr) i Nemanju Bjelicu (10p, šut 4/8, 6sk), koji su sa svojim Sakramento Kingsima neočekivano slavili u San Antoniju – 106:113. Ekipi iz Kalifornije poslednjih pet utakmica regularnog dela poslužiće da prvi put posle 13 godina završe sezonu sa bar 50 odsto uspešnosti. Trenutno imaju skor 38-39 i potrebna im je još jedna pobeda da postanu najbolja ekipa Sakramenta od one koja je 2006. sa 44-38 zauzela osmo mesto na Zapadu i plasirala se u plej-of.

I braća Jokić u „klinču“

Meč Denver – Vašington (90:95) u noći između nedelje i ponedeljka obeležen je žestokim duelima Bobija Portisa i Nikole Jokića, a zatim i Jokićevim isključenjem zbog burne reakcije na nedosuđen faul. To je direktno uticalo da Nagetsi izgube utakmicu i dodatno „potpalilo“ nezadovoljstvo navijača. Jednog od njih morali su da sa tribina odstrane pripadnici obezbeđenja, nakon što je vređao sudiju DŽejmsa Kejpersa prilikom izlaska sa terena. Još žešće, na sreću bez većih posledica, protekao je verbalni duel starije braće Nikole Jokića, Nemanje i Strahinje, sa košarkašima Vizardsa. Dok su Bobi Portis i DŽordan Mekre ulazili u tunel koji vodi ka svlačionicama, pobesneli Jokići su im prišli na nekoliko metara i zasuli ih uvredama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari