Poraz košarkaša od Rusije na Evropskom prvenstvu 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Srbije doživeli su poraz od Rusije 75:72, u drugoj utakmici D grupe na Evropskom šampionatu koje se igra u četiri zemlje.

Izabranici Saše Đorđevića bili su za nijansu slabiji rival, a na kraju su ih promašena bacanja koštala pobede. Posebno su ih „Orlovi“ mašili u poslednjoj deonici, kada su se u dva navrata vraćali iz velikog minusa, ali nijednom nisu uspeli da izjednače ili da povedu.

Utakmicu je pogođenom trojkom otvorio Lučić, a onda je usledila serija Rusije 10:0. Srbija se brzo vraća u meč i prvu četvrtinu završava minimalnim vođstvom (21:18). U drugoj deonici viđena je ista igra i rezultatska klackalica i odlazak Rusije na odmor – 40:38.

U trećem periodu Boganović i drugovi nisu uspeli da steknu dovoljnu prednost i tako možda prelome utakmicu u svoju korist, pa se uslo u neizvesnu završnicu koju je obeležila i nervoza u našim redovima te i tehnička greška Bobana Marjanovića posle protestvovanja nakon jednog nedosuđenog faula nad njim u reketu protivnika.

„Znali smo da će biti mnogo teško. Imali su odlično veče protiv Turske, u gotovo identičnoj situaciji i posle dosta neizvesnosti. Izgleda da im je pobeda dala entuzijazam i samopouzdanje za ovu utakmicu kako bi opet pobedili. Ne kažem da mi nismo imali želje, ali nismo bili fokusirani na to da ispunimo cilj i rešimo akcije onako kako znamo. Rekao sam već da će veliki broj utakmica biti rešen na jedan posed lopte, a evo to se upravo i dešava“, izjavio je Đorđević nakon utakmice.

Bogdan Bogdanović je za celo prvo poluvreme ubacio samo jedan poen, a na kraju je imao 19 poena.

„Bio sam jako strpljiv s njim. Imao je teško veče protiv Letonije, igrao je preko 30 minuta. Možda nije imao dovoljno energije, možda je trebalo da potraži dodatnu snagu duboko u sebi, a možda sam i ja morao da uradim nešto drugačije. Ne znam da li je to jedina stvar. Odbrana je bila jako fokusirana na njemu, stalno su ga udvajali i dobro čuvali. Morao je pik’n’rol situacije da rešava brže, da se oslobađa lopte. Čini mi se da je sebe mnogo opteretio time da mora da iznese ceo teret na svojim leđima, a to ne mora da radi. Tu je ekipa da ga podrži i da mu pomogne. Moramo da razgovaramo s njim i da mu pomognemo, on je razuman momak“, zaključio je Đorđević.

Sutra je dan pauze, a „Orlovi“ naredni meč igraju u ponedeljak u 20 časova protiv domaćina, selekcije Turske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari