Poraz od Crne Gore doveo Srbiju do kraja Evropskog prvenstva 1Foto: Rukometni savez Srbije (arhiva)

Rukometaši Srbije nisu uspeli da se plasiraju u drugu fazu takmičenja na prvenstvu Evrope, pošto su danas u Gracu, u drugom kolu prve faze, izgubili od Crne Gore sa 22:21 (11:10).

Kako su naši rukometaši na startu poraženi i protiv Belorusije, ostali su na poslednjem mestu u A grupi bez bodova, tako da im ni eventualna pobeda u poslednjem kolu protiv Hrvatske ne bi ništa značila.

Reprezentcija Srbije je u današnju utakmicu ušla kao favorit protiv selekcije koja na šampionatima Evrope nikada nije zabeležila pobedu, ali to nije potvrdila na terenu.

Izabranici Nenada Peruničića imali su priliku da stignu do pobede i da se za dva dana protiv Hrvatske bore za nastavak takmičenja, ali su, kao i protiv Belorusije, pokazali brojne slabosti i zasluženo su eliminisani.

Sredinom drugog poluvemena Srbija je vodila sa 16:13 i to je bila šansa da se staloženom i koncentrisanom igrom uđe u mirnu završicu, ali su tada počele da se ređaju greške u odbrani i promašeni ziceri u napadu i Crnogorci su za sedam minuta preokrenuli rezultat i poveli sa 17:16.

Naš tim je utakmicu završio sa 12 izgubljenih lopti u napadu, a kada smo imali brojčanu prednost na terenu više golova smo primili nego dali, što dovoljno govori o kvalitetu igre. Sedmerci: Crna Gora 1 (1). Igrač manje: Srbija 8 minuta, Crna Gora 12 minuta. Srbija: Cupara, Ivanišević, Mošić, Sretenović 2, Crnoglavac, Đukić 1, Pešić, Radivojević 5, Kolaković, N. Ilić 2, Pušica, V. Ilić, Nikolić, Kukić 6, Zelenović 3, Marsenić 2. Crna Gora: Mijušković, Simić, F. Vujović, Glendža, Bakić 1, Čavor 1. Lazović 1, Radović 2, Kankaraš, S. Vujović 2, Ševaljević 2, Božović 4, Lasica 1, Anđelić, Grbović 5, Lipovina 3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari