Poraz od Darušafaka ne sme nas omesti 1

Novo Mesto a stara pesma, želja je košarkaša Crvene zvezde pred večerašnje gostovanje Krki u poslednjem meču 5. kola ABA lige. Poslednjih godina crveno-beli su morali da se pomuče kako bi trijumfalno napustili teren najtrofejnijeg slovenačkog kluba u poslednjoj deceniji.

Svestan je i Luka Mitrović da uprkos perfektnih 4-0 na startu regionalne lige, poraz od Darušafake još uvek lebdi negde iznad crveno-belih, prikazujući se kao oblačić u stripovima kad god se međusobno upuste u duže dijaloge.

– Posle poraza u Evroligi, vraćamo se obavezama u ABA ligi, i sigurno da imamo imperativ pobede. Ne smemo da dozvolimo da nas poraz od Darušafake omete, ili ostavi bilo kakvog traga na nama. Već smo i ranije govorili, naši prioriteti se znaju, a to su pobede i što bolji rezultat u ABA ligi. Zato želimo da odigramo dobru utakmicu protiv Krke i osvojimo bodove – oprezan je kapiten Zvezde.
Prethodnih godina u hali “ Leon Štukelj“ Zvezda je protiv Krke mahom igrala mečeve na mali broj poena. U Novom Mestu „zeleni“ uvek igraju neuporedivo bolje i sa znatno više samopouzdanja.
– Očekuje nas meč sa timom koji je napravio dosta korekcija između dve sezone, počev od trenera. Prethodnih sezona nam se događalo da moramo da izvlačimo maksimum u utakmicama koje smo igrali u dvorani „Leon Štukelj“. Svaki meč u ABA ligi je važan, želimo da dođemo do pobede, ali ćemo morati da uradimo puno toga dobrog kako bismo stigli do cilja – rekao je Radonjić.

Napredak u odnosu na Budućnost i Zvezdu

Mega je protiv Cedevita odigrala najbolji meč u sezoni, ali nije uspela da u Sremskoj Mitrovici pobedi Zagrepčane. “ Zadovoljan sam kako je ekipa igrala, veliki je napredak u odnosu na prethodna dva meča koja smo odigrali protiv Budućnosti i Crvene zvezde. Siguran sam da kako vreme bude odmicalo da će ova mlada ekipa igrati sve bolje i da će nam ovakve utakmice doneti preko potrebno iskustvo“, optimista je Dejan Milojević, trener Mege.

Rezultati i tabela

Mornar – FMP 82:66
Cibona – Karpoš Sokoli 102:79
Mega Leks – Cedevita 82:85
Igokea – Budućnost 92:93
Partizan – Olimpija sinoć
Zadar – MZT sinoć
Krka – Crvena zvezda 18.00

1. Budućnost 5-0
2. Cibona 4-1
3. Crvena zvezda 4-0
4. Cedevita 3-2
5. Partizan 4-0
6. Igokea 3-2
7. Mornar 2-3
8. FMP 2-3
9. Mega 1-4
10. Karpoš Sokoli 0-5
11. Zadar 1-3
12. Olimpija 1-2
13. Krka 1-2
14. MZT 0-4

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari