Poraz Srbije od Crne Gore za kraj nade o polufinalu EP 1Foto: Rukometni Savez Srbije

Rukometašice Srbije doživele su poraz na Evropskom prvenstvu od Crne Gore 28:27 i tako se oprostile od sna koji se zvao polufinale kontinentalnog šampionata.

Do pobede su igračice Crne Gore boljom igrom u poslednjih 10 minuta meča, mada su „Orlice“ imale poslednji napad koji su upropastile izgubljenom loptom Jelene Lafko.

Protivnice su odlično započele večerašnji duel, brzom igrom u napadu i „brzim centrom“ mučile su igračice Srbije koje se u takvoj situaciji i nisu najbolje snašle, pa su gotovo uvek bile u rezultatskom deficitu.

Ipak, polovinom prvog dela utakmice „Orlice“ prave seriju 5:0 i dolaze do prednosti, a od početka drugog poluvremena selekcija Crne Gore dolazi do egala i narednih 20 minuta se praktično igra „gol za gol“.

Takva je situacija bila sve do 52. minuta kada nakon ejdnog sjanog napada Anrea Lekić u situaciji „1 na 1“ šutira visoko iznad gola protivničke ekipe, Crna Gora na „krilima“ Jovanke Radičević stiže do „plus dva“ (27:25), a onda sa pozicije krila maši i Katarina Krpež-Slezak, pa u poslednjih pet minuta Crna Gora ulazi sa tri gola viška, 28:25.

Tada na scenu stupa golman Srbije Marija Čolić i sa dve odbrane ostavlja svoj tim u meču, a u poslednjem napadu viđena je prava smušenost u redovima Srbije pošto iz izglednih prilika nišu šutirale ni Andrea Lekić ni Jovana Stojiljković, da bi nedugo zatim loptu izgubila Jelena Lafko želeći da na crti proigra Draganu Cvijić.

Ovim porazom Srbija je ostala na samo dva boda koja je prenela u drugu fazu takmičenja i bez i matematičke šanse da se nađe u polufinalu kontinentalnog šampionata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari