Poraz u par minuta - vraćamo se u kolosek 1Foto: Starsport

Blickrig je nemački izraz za munjevitu akciju kojom se protivnik iznenadno slama.

Na sličan način Novica Veličković doživeo je poraz Partizana u prvom ovosezonskom večitom derbiju (83:72), smatrajući da već od večerašnjeg duela protiv Solnoka u Mađarskoj njegovi saigrači moraju da se vrate na pobednički kolosek (18.00). U četvrtom kolu FIBA Lige šampiona crno-bele očekuje meč sa protivnikom koji se sa gostovanja AEK i Ludvigzburgu vratio sa prosečnim minusom od 43 poena razlike, ali je zato kod kuće pobedio italijanski Sasari.

Partizan je u večitom derbiju pokazao da trenutno fizički ne može da parira rivalu, kao i da pojedinci još uvek nisu spremni za zahteve koje iziskuje igranje u crno-belom dresu. Oslanjanje na kreaciju Hečera i Ratkovice, odnosno iskustvo Veličkovića, premalo je za kompetentniji “dijalog” sa košarkašima Zvezde.

– Pretrpeli smo poraz u par minuta. Meni je bar tako izgledalo. Imali smo prednost, ali smo im dozvolili da naprave veliku seriju. Oni kada se zalete, mi nemamo iskustvo da to zaustavimo, što se pokazalo mnogo puta ove sezone. Borili smo se, ali šta je tu je, okrećemo se novim utakmicama. Valjda ćemo naučiti nešto – naveo je kapiten Partizana.

Trener Džikić nije želeo da Veličkovića izlaže maksimalnim naporima; čim bi se protivnik odlepio na dvocifrenu razliku Novica bi se preselio na klupu kako bi barem delimično zadržao svežinu za izazove koji slede. Prvi čovek struke pokušao je sa više različitih opcija da iznenadi Zvezdu, ubrza ritam i dobije na kreaciji u paru sa Hečerom i Ratkovicom. Ideja sa Karahodžićem na krilu i Koprivicom kao startnim centrom morala je da se iskoriguje jer obojica u defanzivi nisu mogli da se nose sa snažnijima i skočnijima od sebe. Veliku energetsku potrošnju, delimično prouzrokovanu nerazumnim srljanjem i napadanjem rivala u leđa pošto-poto, pritivnik je iskoristio povećavši razliku u trećoj deonici na kapitalnih 23 poena.

– Zvezda igra dosta čvrsto i donekle sam se bojao da ćemo u jednom trenutku možda malo i spustiti gard, što je ona iskoristila. Sigurno ne prija poraz nikome, okrećemo se sledećim utakmicama, treba da se vratimo na kolosek – poručio je Veličković, koji je mogao i da propusti derbi zbog bolova u nozi.

– Pao sam na treningu, da tako kažem, na zdravu nogu i od tad sam imao male smetnje. Ove utakmice ne bih propustio ni za šta. Moram da ih igram zbog sebe, stvarno volim ovo, a i da povučem i saigrače. Trudili smo se, ali ovog puta to nije bilo dovoljno – realan je najiskusniji pojedinac u sastavu Partizana.

Žao mi je Majstorovića

Đorđe Majstorović moraće na pauzu nakon što je na derbiju povredio prepone: “ Žao mi je stvarno zbog Majstorovića, nemamo mnogo veliku rotaciju, ali šta je tu je. Borićemo se za njega”, podvukao je Veličković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari