Poraz umornog Partizana u Milanu 1Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Košarkaši Partizana izgubili su u 28. kolu Evrolige u Milanu protiv Armanija rezultatom 76:62.

Crno-beli su sada na učinku od 15:13 pred poslednjih i odlučujućih šest kola regularnog dela sezone.

Čini se da je večerašnjem porazu izabranika Željka Obradovića kumovao nakupljeni umor iz februara i marta meseca kada su igrači srpskog vicešampiona igrali dvocifren broj utakmica u svakom od tih meseca.

Večeras su se energetski potpuno „ugasili“ i nisu mogli da isprarijaju znatno svežijem protivniku koji ima značajno dužu klupu ove sezone.

Partizan praktično čitave sezone igra sa samo 12 igrača što je posebno teško ako se zna da ima najviše ambicije i u regionalnoj ABA ligi, ali i Evroligi.

Uz to, protekli period su obeležila duga putovanja kojih će makar u Evropi u narednih mesec dana biti znatno manje.

Već u narednom kolu Partizan čeka novo gostovanje, ovoga puta u Istanbulu protiv Efesa, a onda do kraja regularnog dela imaju još samo put u Kneževinu u pretposlednjem kolu.

Ipak, u „Štark Areni“ će se voditi glavna bitka za plejof Evrolige, a tamo Partizanu dolaze sve sami evropski velikani: Barselona, Real, Olimpijakos i Panatinaikos.

Ukoliko bi „crno-beli“ pobedili u sve te četiri utakmice kao domaćini, imali bi značajne šanse da uđu u TOP 8 Evrolige.

Naravno, to je lakše reći nego uraditi, ali zna se koliko je Partizan bolji domaćin nego gost ove sezone u oba takmičenja.

Kevin Panter i drugovi na izvrstan su način započeli meč u „Mediolanum forumu“.

Posle osam minuta igre imali su prednost 14:6, a domaćin je za to vreme pogodio tri slobodna bacanja i samo jedan šut iz igre i to trojku koja je bila delo Šabaza Najpera.

Ipak tada su igrači Etorea Mesine odreagovali, ali je Partizan odbio njihov napad povevši 25:17.

Ipak, u smiraj prvog poluvremena Armani pravi seriju 8:0 i dolazi do izjednačenja, a na poluvreme odlazi s minimalnom prednošću 30:29.

Drugo poluvreme je potpuno proteklo u ritmu italijanske ekipe.

Serijom od 15:0 s kraja treće i početka četvrte četvrtine trasirali su put sebi do nove pobede u Evropi koja ih ostavlja u borbi za TOP 8.

Partizan je imao prazan hod od čak šest minuta u tom periodu meča i jasno je bilo da se izabranici Željka Obradovića ne mogu rezultatski vratiti u meč.

Na kraju, Panter je bio najefiaksniji u redovima gostujuće ekipe sa 15 poena, Matijas Lesor je upisao 11, a Dante Egzum i Džejms Naneli su dodali po 10, dok su u pobedničkoj ekipi najraspoloženiji bilo Brendon Dejvis i Bili Beron sa po 14 poena.

Partizan je na ovom meču pogodio samo četiri trojke i u toj činjenici treba tražiti uzrok porazu, a beogradski tim je imao i 10 asistencija manje od „manekena“ iz Milana (8-18).

Ovu duplu nedelju su igrači Milana maksimalno iskoristili budući da su pre dve večeri savladali Valensiju u gostima rezultatom 88:84.

U narednom kolu Evrolige ih čeka pakleno gostovanje u Madridu protiv favorizovanog Reala, dok Partizan pre puta u Istanbul očekuje večiti derbi protiv Crvene zvezde u okviru Aba lige.

Ono što bi donekle moglo da pomogne Partizanu u narednom kolu Evrolige je to što se trener Efesa Ergin Ataman suočava sa povredama gotovo polovine igrača iz spoljne linije, a pod znakom upitnika su zapravo najbolji igrači iste, ali i čitavog tima, Vasilije Micić, Rodrig Bobua i Šejn Larkin, pa će se još videti sa kojim će timom aktuelni šampion izaći pred Partizan za tačno nedelju dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari