Poraz Zvezde od Budućnosti 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u prvoj utakmici finala plej-ofa Jadranske lige od ekipe Budućnosti 80:76.

Poraz je došao kao očekivana posledica onoga što Crvena zvezda čitave sezone igra i veliko je pitanje hoće li se izabranici Dušana Alimpijevića uopšte vratiti u ovu seriju, pogotovo da li će ponovo vratiti prednost domaćeg terena.

Zvezda očigledno ima skroman roster koji je svojim igrama i iznenadio u Evroligi ove sezone, ali je zato u Kupu i regionalnoj pokazao sav loš posao odrađen prethodnog leta.

Kada vam prvi bek šuter, Džejms Feldin, šutira 0/3 za tri poena na početku meča iz otvorenih pozicija, najbolji šuter, Ognjen Dobrić, 0/3 za tri poena, a možda i najveće iznenađenje ove godine, Dejan Davidovac, 0/4 iz igre, jasno je da se bliži poraz, jer njihove poene nema ko da nadomesti.

Uz to, nedopustivo slaba realizacija penala, koja je umnogome odredila tok večerašnje utakmice, je nešto što se iznova i iznova ponavlja ove sezone, a mali broj igrača sa kojim igra trener Dušan Alimpijević je personalna odluka koja je takođe možda „oduzela“ neke pobede Zvezdi ove sezone.

S obzirom na umor igrača, čini se da je Alimpijević morao da igra sa većim brojem košarkaša večeras, a prava je misterija zašto više ne igra Marko Keselj, pogotovo kada igrači na njegovoj poziciji maše zicere (kao večeras Milko Bjelica) i promašuju šuteve (kao Dejan Davidovac).

Uz to čudi da domaći tim nije mogao da iskoristi situaciju da glavne protivničke igrače sa 4 faula napadne i tako ih izbaci iz igre, već se sve svodilo na soliranje i neke loše pokušaje za tri poena.

Jedini koji su večeras dobro odigrali u „crveno-belom“ dresu bili su Tejlor Ročesti, Alen Omić, Dilan Enis, Stefan Janković i donekle Matijas Lesor, mada je mladi francuski centar imao propuste u odbrani, kao i često do sada u sezoni.

Sa druge strane Budućnost nije odigrala spektakularnu utakmicu, ali su bili bolji od Zvezde i zasluženo slavili u Beogradu.

Najbolji njihov igrač Kajl Gibson bio je potpuno napadački „isključen“, uglavnom i zbog dobre Zvezdine odbrane nad njim, a takođe ni centri tima iz Crne Gore nisu naštetili u reketu Zvezdi.

Najbolji su, tradicionalno, bili plejmejkeri Nikola Ivanović i Nemanja Gordić, a imali su pomoć i u liku i delu Džastina Dolmena.

Naredni meč na programu je sutra uveče u Beogradu (18:30), a onda slede dva dana pauze.

Ukoliko se računa i regularni deo lige, Budućnost sada ima skor protiv Crvene zvezde 3:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari