Poraz Zvezde od Fenerbahčea 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u 13. kolu Evrolige od Fenerbahčea 82:56 u Istanbulu, a već za dva dana će igrati protiv Panatinaikosa u Beogradu, u narednom kolu najkvalitetnijeg klupskog evropskog košarkaškog takmičenja.

Krenula je Zvezda jako dobro od samog početka, dozvolivši favorizovanovom protivniku da ubaci samo četiri poena u prvih pet minuta meča, ali je ulaskom Gudurića i Datomea rezultat ubrzo bio preokrenut. Ipak, Dobrić je sjajnom rolom i vezanim postignutim koševima vratio prednost na stranu beogradskog tima, ali je u drugoj četvrtini velikom serijom Fenerbahče došao do dvocifrene prednosti koju više nije ispuštao do kraja utakmice.

Sam kvalitet aktuelnog evropskog šampiona i umor Zvezdinih košarkaša uzrokovan dugim putovanjima u protekla četiri dana doveo je do toga da gost apsolutno podbaci u drugih 20 minuta i doživi težak poraz, iako objektivno Fenerbahče nije toliko bolji rival od šampiona ABA lige.

Sve u svemu, Zvezdi predstoji važan meč već prekosutra u Beogradu, kada će pobedom nad Panatinaikosom pokušati da se vrati u „život“ kada je reč o plasmanu u plej-of.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari