Porazom od SAD (0:3) odbojkašice Srbije završile učešće na Fajnal-siksu 1Foto VIVEK PRAKASH

Imale su sve, a na kraju nisu dobile ništa. Maksimalnim porazom od SAD – 3:0 (29:27, 25:22, 25:19), odbojkašice Srbije završile su učešće na prvom Fajnal-siksu Lige nacija koji se održava u Kini.

Ispostaviće se da je velika doza nervoze selektora Zorana Terzića posle meča sa Turskom bila usko povezana sa krajnjim epilogom debitantskog nastupa naših odbojkašica u novoformiranoj Ligi nacija. Propuštena meč lopta i sunovrat nakon odličnog početka, ispostaviće se, presudnog duela sa Turkinjama, bio je pretežak balast za Rašićevu i saigračice u meču sa Amerikankama – prvim favoritom na Fajnal siksu, na kojem će se za finale boriti još Turska, Brazil i Kina.

Trebalo bi istaći i da je Srbija u Kinu doputovala praktično sa rezervnim parom primača servisa Blagojević-Milovanović. Brankica Mihajlović je nedavno imala intervenciju na kolenu, a takođe nije bilo ni Tijane Malešević. Možda je to bio i jedan od razloge čitljivije igre naših odbojkašica, s obzirom na to da su tehničari Živković i Antonijević na oba meča preterale sa dizanjem lopte ka korektoru Tijani Bošković. Levoruka odbojkašica Ezačibašija protiv Turske je ostvarila 31 poen, a samo pet manje imala je u duelu sa Amerikankama.

– Definitivno je da ovaj turnir nismo igrali kao što smo želeli. Ne mogu da kažem da nije bilo motivacije, imale su sigurno motiv, ali prilično bez energije, pogotovo u prvoj utakmici. Šta je, tu je, može da nas raduje da osim Brankice Mihajlović posle ovog suludog takmičenja nemamo još povređenih – pronašao je selektor Terzić utehu u zdravstvenom biltenu reprezentacije.

Prelasci sa kontinenta na kontinent zahtevali su od selektora i da odmara igračice i ne samo to, čak je i Terzić preskočio dva turnira kako bi sačuvao energiju za samu završnicu.

– Bilo je primetno od trećeg turnira da smo polako počeli da padamo. Ima objektivnih stvari, izostanak pojedinih, važnih igrača za našu igru, a i umor. I druge ekipe su bile u istoj ili sličnoj situaciji tako da ne možemo da se vadimo na tako nešto – bio je to završni deo rekapitulacije urađenog od strane selektora, koji se nada da će odbojkašice na pametan način iskoristiti dane odmora i spremne dočekati početak priprema za Svetsko prvenstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari