Portugal sa Ronaldom u Beogradu 1Foto: EPA-EFE/ ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Selektor fudbalske reprezentacije Portugala Fernando Santoš objavio je danas spisak 25 igrača za utakmicu sa Srbijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Portugal će biti u najjačem sastavu, sa Kristijanom Ronaldom u timu, kao i brojnim drugim zvezdama poput Žoaa Feliksa i Bernardna Silve.

Utakmica Srbije i Portugala igra se 7. septembra od 20.45 na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu.

Portugal će tri dana posle tog duela gostovati Litvaniji, a Srbija selekciji Luksemburga.

Na spisku su golmani: Beto (Gocetepe), Žoao Sa (Olimpijakos) i Rui Patrisio (Vulverhempton).

Odbrana: Žoao Kanselo (Mančester siti), Nelson Semedo (Barselona), Žoze Fonte (Lil), Pepe (Porto), Ruben Dijaš (Benfika), Danijel Kariso (Sevilja), Rafael Gerero (Borusija Dortmund) i Mario Rui (Napoli).

Sredina terena: Danilo Pereira (Porto), Ruben Neves (Vulverhempton), Vilijam Karvaljo (Betis), Bruno Fernandeš (Sporting), Žoao Mutinjo (Vulverhempton), Pici (Benfika) i Renato Sančes (Lil).

Napad: Bernardo Silva (Mančester siti), Danijel Podens (Olimpijakos), Gonsalo Gedeš (Valensija), Rafa Silva (Benfika), Kristijano Ronaldo (Juventus), Diogo Žota (Vulverhempton) i Žoao Feliks (Atletiko Madrid).

Portugal ima dva boda iz dve utakmice, a Srbija četiri iz tri meča. Prva je Ukrajina sa 10 bodova iz četiri igrana susreta. Luksemburg ima četiri iz četiri, a Litvanija jedan bod iz tri utakmice.

Poštujemo Srbiju, ali u Beogradu želimo početak niza od šest pobeda

Selektor fudbalske reprezentacije Portugala Fernando Santoš rekao je danas da poštuje Srbiju, ali da želi pobedu u Beogradu i prvo mesto u kvalifikacionoj grupi.

„Želimo da kao prvi u grupi završimo kvalifikacije. Ima još šest utakmica i svih šest moramo da dobijemo, prvo Srbiju u Beogradu. To možemo samo ako budemo poštovali protivnike. Utakmica sa Srbijom biće izuzetno teška“, rekao je Santoš prilikom objave spiska igrača.

Portugal će 7. septembra gostovati Srbiji na stadionu „Rajko Mitić“ u Grupi B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Portugal ima dva boda iz dve utakmice, dva manje od Srbije koja ima tri igrana meča. Na tabeli vodi Ukrajina sa 10.

„Srbiji će, naravno, ovo biti veoma važna utakmica, ali i nama posle dva remija na početku kvalifikacija. Možemo da pobedimo i Srbiju i sve ostale, ali kao što je Kristijano Ronaldo rekao, nije dovoljno da želite i imate talenat, nije dovoljno da pričate, već morate da izadjete na teren i pokažete šta znate“, kazao je Santoš.

Portugal će računati na brojne zvezde, pre svih na jednog od najboljih fudbalera svih vremena Kristijana Ronalda, a u nacionalni tim su pozvani i Žoao Feliks iz Atletika, Bernardo Silva iz Mančester sitija i veliki broj drugih iz najvećih evropskih klubova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari