Posle uživanja u glamuru Pariza Đoković se u "Bersiju" vraća tenisu: Etčeveriju jedini adut duži predah najboljeg na svetu 1Foto: Fonet/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković minulih dana u Parizu je uživao glamur velike sportske zvezde.

Bio je zvanica na finalu Svetskog kupa u ragbiju na stadionu „Francuska“ u Sen Deniju, a zatim, na ceremoniji dodele Zlatne lopte „Frans fudbala“, uručio je na sceni pariskog Teatra di Šatele priznanje za najbolju fudbalerku Ajtani Bonmati, reprezentativki Španije i igračici Barselone.

Posle vanteniskih počasti red je došao i na teniske ambicije u gradu svetlosti. Zagrevanje u ulozi glavnog favorita na poslednjem od devet turnira iz masters serije u sezoni imao je u „Bersiju“ u paru s Miomirom Kecmanovićem. Za dlaku, mogli su da se nadmeću i među sobom, ali je naš četvrtoplasirani teniser na svetskoj listi ispustio meč-loptu u duelu prvog kola s Argentincem Tomasom Martinom Etčeverijem.

Argentinski igrač, 31. na listi, dakle, prvi je Đokovićev protivnik. Sastaće se u sredu.

Naš as, šestostruki osvajač u Parizu, i ovaj put gaji pobedničke pretenzije, ali neće mu biti lako da ih sprovede u delo jer nije u punom takmičarskom ritmu. Poslednji meč je odigrao 15. septembra, kada je u susretu Španije i Srbije u Valensiji u Dejvis kupu savladao Alehadra Davidoviča Fokinu.

Etčeveriju, koji je posle obaveza u reprezentaciji prošao celu azijsku turneju, Đokovićeva pauza je jedini adut, da pokuša da ga iznenadi u meču na dva dobijena seta, dok još nema raširena krila. Jedini put su se sreli ove godine, u drugom kolu na mastersu na šljaci u Rimu. Pobedu je ostvario potpuni favorit, ali se namučio u prvom setu – 7:6 (7:5), 6:2. Takav razvoj događaja moguić je još jednom.

U osmini finala Đokovićev rival može da bude i Davidovič Fokina, koji se u drugom kolu sastaje s Holanđaninom Talonom Griksporom.

Najbolji teniser sveta u Parizu pruža prvi korak za poslednja iskušenja ove godine. Očekuju ga i završni turnir sezone u Torinu (12-19. novembar) i meč s Velikom Britanijom u četvrtfinalu završnice Dejvis kupa u Malagi (21-26. novembar). Kroz sve te izazove pokušaće i da odbije napade Španca Karlosa Alkaraza i sačuva prvo mesto na listi.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari