Đoković: Beker s Runeom igra šah, to je uveo i u naš tim 1Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Novak Đoković, najuspešniji teniser svih vremena, vraća se nastupima na ATP turu na predstojećem mastersu u Parizu.

Srpski as je tom prilikom na konferenciji za medije govorio o brojnim temama – između ostalog, novinare je zanimalo Đokovićevo mišljenje i o činjenici da njegov nekadašnji trener Boris Beker sada radi sa Holgerom Runeom.

Biće to 51. izdanje u istoriji turnira u Parizu, a titulu iz prethodne sezone brani upravo mladi Danac Rune – u finalu 2022. godine savladao je baš Đokovića.

 

„Mislim da je Holger napravio veoma dobru odluku jer je pozvao Borisa u svoj tim. Beker je legenda našeg sporta i razume igru i iz perspektive igrača i iz perspektive trenera, a sarađivao je i sa različitim generacijama. Neverovatno je inteligentan, samouveren, staložen… Poznat je po svojoj mentalnoj snazi i dobrim nastupima kada se suočava sa velikim pritiskom. To je sjajno za Holgera koji se već etablirao kao jedan od najboljih deset igrača sveta. Dugo ga poznajem, trenirali smo zajedno u Monte Karlu kada je bio mlađi. Ima ogroman potencijal i mislim da može da osvoji grend slem – nema dileme. Boris će mu pomoći da napreduje“, rekao je Novak Đoković pred takmičenje u prestonici Francuske.

Pričao je Novak o novostima koje je Beker uneo kada je njega počeo da trenira.

„Kada je Boris došao u naš tim počeli smo da igramo šah, odmah na početku. Video sam da je isti slučaj i sa Runeom. To pomaže da jasno razmišljate i razvijate se mentalno. Biće mi malo neprijatno kada pogledam na tribine i vidim ga u boksu nekog drugog igrača, ali mi je drago jer sa Borisom imam prijateljski odnos i zaista volim njega i njegovu porodicu. Drago mi je što su se njih dvojica spojili“, kazao je najbolje rangirani teniser sveta.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari