Povoljan žreb za Novaka u Parizu: Kecmanović, Šelton, Rune, Siner potencijalni rival u polufinalu 1Foto: EPA-EFE/KAMIL KRZACZYNSKI

Masters u Parizu, koji počinje u ponedeljak, mogao bi bitnije da utiče na to ko će kalendarsku godinu završiti na prvom mestu ATP liste.

Karlos Alkaraz još uvek gaji nadu da bi mogao da prestigne srpskog asa. Za tako nešto biće mu neophodno da u prestonici Francuske stigne do samog kraja mastersa.

Žreb je večeras obavljen, a Novak Đoković biće slobodan u prvom kolu. Već u narednom mogao bi da se sastane sa zemljakom Miomirom Kecmanovićem ukoliko on bude bio bolji od Ečeverije.

U narednoj rundi moguća je repriza duela sa poslednjeg US opena. U borbi za finale, Novak se sastao sa Benom Šeltonom, a isti protivnik mogao bi da mu se nađe na putu i u Parizu, ukoliko obojica budu došli do trećeg kola.

Navijači su meč polufinala US opena zapamtili i po tome što je Novak „spustio slušalicu“ Amerikancu što je publika shvatila kao omalovažavanje protivnika, s obzirom na to da je to bio način na koji se Šelton radovao nakon pobeda u Njujorku.

Ako bi preskočio Šeltona, Đoković bi u četvrtom krugu mogao da igra sa Holgerom Runeom ili Tejlorom Fricom. Danca od nedavno trenira Boris Beker i sa tog aspekta meč sa Runeom mogao bi da bude veoma interesantan.

Takođe, Rune je prošle sezone osvojio masters u Parizu, upravo pobedom nad Đokovićem u finalu.

Prema žrebu, Đoković bi u polufinalu mogao da igra sa Janikom Sinerom ili Andrejom Rubljovim, a u finalu sa Karlosom Alkarasom ili Danilom Medvedevim.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari