Poslednje bitke se vode za plej-of Evrolige: Partizan može na kraju biti i peti 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Košarkaši Partizana gostuju večeras Monaku u okviru 33. kola Evrolige i ako slave u Kneževini obezbediće plasman u TOP 8.

Ako pak izgube od čete Saša Obradovića, imaće priliku za nedelju dana u poslednjem kolu regularnog dela sezone kada će u prepunoj „Štark Areni“ dočekati Panatinaikos.

Partizan može da prođe u plejof i ako u narednom kolu Žalgiris ili Baskonija ne trijumfuju.

Žalgiris gostuje Bajernu, a Baskonija Olimpijakosu.

Mesta u plej ofu su obezbedili Olimpijakos, Real, Barselona, Monako i Makabi Tel Aviv.

Za preostala tri mesta se bore Fenerbahče, Partizan, Baskonija i Žalgiris.

Fenerbahče u poslednjem kolu gostuje Crvenoj zvezdi i ako u toj utakmici izgubi mogao bi čak i da sezonu završi na 9. mestu, budući da ima slabiji međusobni učinak protiv Baskonije i Žalgirisa.

Fenerbahče je izgubio od Baskonije sa 92:69 i 76:70, a samo je pobedio Žalgiris kao domaćin sa 87:79, dok je u Žalgirio Areni izgubio sa 86:66.

Žalgiris je pobedio Baskoniju sa 79:75, a Baskonija je Litvance pobedila sa 93:73 kao domaćin.

Ukoliko Partizan pobedi obe utakmice do kraja regularnog dela sezone, stvorio bi se krug između tri ekipe Fenerbahče – Baskonija – Žaligiris, pod uslovom da turski tim izgubi u Beogradu, a španski i litvanski slave u Atini, odnosno Munhenu.

Tada bi turski gigant ispao iz plej of trke.

Ipak, baš takva konstalacija, uz poraz Makabija od Real Madrida u poslednjem kolu vodi beogradski Partizan na peto mesto na tabeli na kraju regularnog dela sezone.

Još uvek traje borba za prvo emsto an tabeli, Olimpijakos i Real imaju identičan skor 23-10 pred poslednje kolo, dok Barselona gostuje večeras Armaniju i uz potencijalnu pobedu je takođe konkurent za prvo mesto.

Ukoliko Monako večeras izgubi biće zasigurno četvrti na tabeli pred početak plej ofa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari