Posthumno mesto u košarkaškoj Kući slavnih: Zaslužena nagrada za čuvenog trenera Milana Cigu Vasojevića 1foto: Košarkaški savez Srbije

Specijalnu plaketu iz ruku predsednika Međunarodne košarkaške federacije, Hamanea Nijanga, primio je njegov sin Boris Spasojević.

Legendarni košarkaši trener Milan Ciga Vasojević posthumno je primljen 30. novembra u Mijeu u FIBA „Kuću slavnih“, a ceremoniji su prisustvovali prvi čovek i generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović i Zlatko Bolić.

„Moj otac je živeo za svoj posao, što se videlo kroz celu njegovu karijeru, kako klupskog trenera, tako i trenera reprezentacije Jugoslavije. Kao trener nacionalnog tima ostvarivao je velike pobede i ispisivao istoriju košarke. Imao je veliku energiju i ljubav prema svojim ekipama i košarci uopšte, a vodio je reprezentaciju do istorijskih pobeda koje se pamte i poštuju i danas. Tu su zlatne, srebrne i bronzane medalje na Olimpijskim igrama, Svetskom i Evropskom prvenstvu, kao i Univerzijadi“, izjavio je Boris Vasojević.

Njegov otac se proslavio kao selektor ženske selekcije „velike“ Jugoslavije /od 1980. god 1989. godine), sa kojom je osvojio treće mesto na Univerzitetskim igrama 1983. u Edmontonu i titulu 1987. u Zagrebu, bronzano i srebrno odličje na Evropskim prvenstvima u Banjaluci 1980. i Kadizu 1987. godine. Vrhunac tog dela karijere bile su bronza i srebro na Olimpijskim igrama 1980. u Moskvi i 1988. godine u Seulu.

U klupskoj trenerskoj karijeri uspešno je predvodio košarkašice Crvene zvezde, Radničkog i italijanskog Italmeca. Prvi direktor nekada čuvenog KK Hemofarm rođen je 1932. godine u Beogradu, a napustio nas je 1996. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari