Povratak Kikinđanki nakon četiri godine u Super A ligu 1Foto: Gradski

Derbi utakmica poslednjeg kola Super B lige za rukometašice nije uticala na plasman Kikinde u najviši rang Srbije, ali je ekipi Pančeva pobeda donela prvo mesto i takođe prelazak u Super A ligu.

Kikinđanke su pobedom u pretposlednjem kolu u Pirotu obezbedile jedno od prva dva mesta na kraju prvenstva i poraz od Pančevki u subotu samo ih je pomerio na drugo mesto.

U većem delu prvog poluvremena utakmice u Hali „Jezero“ domaće rukometašice su dominirali i u 15. minutu imale pet golova prednosti, ali tada gošće prelaze u ofanzivu i do odlaska na odmor poravnavaju rezultat (15:15).

U nastavku se ekipe smenjuju u vođstvu, da bi četiri minuta pre kraja Jelisaveta Marković dovela Pančevo do dva gola razlike, međutim Kikinda sa dva gola Željane Radaković dolazi do izjednačenja minut pre kraja, da bi u poslednjem minutu ponovo za gošće pogodila Jelisaveta Marković i donela svojoj ekipi pobedu (27:26) i prvo mesto na tabeli, a sebi priznanje igračice utakmice.

Ovim rezultatom bez plasmana u viši rang ostao je Srem iz Sremske Mitrovice, koji je mogao u viši rang samo uz pobedu Kikinde.

Kikindski ženski rukometni klub vraća se nakon četiri sezone u najviši rang, u kojem je pre toga dugo godina bio među najboljim ekipama i nekoliko godina učesnik evropskih kupova.

Uprava na čelu sa gradskim funkcionerima Nemanjom Radinom i Ilijom Rađenovićem uspela je pre pet godina da igrački i finansijski devastira klub, a rezultat je bio prelazak u treći rang takmičenja.

Uz angažman nekoliko entuzijasta, predvođenih Branislavom Zrnićem i Željkom Radakovićem, klub je konsolidovan i uz minimalne sredstva vratio se u elitno društvo.

Velike zasluge za prelazak u najviši rang pripadaju i donedavnom prvom treneru Mihajlu Petkoviću, koji se povukao pet kola pre kraja, nakon dva vezana poraza, ali prevashodno zbog zdravstvenog stanja.

Nakon što je obezbeđen plasman na dnevni red dolazi finansijska podrška lokalne samouprave i malobrojnih sponzora, koja je nedovoljna, ne samo za opstanak u Super A ligi, već i za normalno takmičenje.

Zato se nezvanično iz Uprave kluba čuju glasovi da, ukoliko se ne obezbedi novac koji će garantovati igračka i trenerska pojačanja i nesmetano takmičenje, postoji mogućnost da se odustane od prelaska u najviši rang.

Linea Čočaj najefikasnija

Ekipu Kikinde čine uglavnom mlade igračice, a u protekloj sezoni najefikasnija je bila devetnaestogodišnja kapitenka Linea Čočaj sa 120 postignutih golova, a za njom godinu dana starija Milica Perović, sa 103, i vršnjakinja Željana Radaković sa 96 pogodaka.

Povratak Kikinđanki nakon četiri godine u Super A ligu 2
Foto: RSS

A veliki doprinos plasmanu u Super A ligu dale su i Teodora Đukičin (87 golova), Milica Vranić (38), Jelena Končar (36), Ivana Sivčev (27), Slađana Latinović (23), Nevena Bjelić (20), Ivana Erdeljan (11), veteranka Slađana Stepanović (8), Aleksandra Čubrilo (6), Katarina Vukobrat (5), Danka Knežević (4), Milica Stojšić (1), Jelena Ikić, Marina Stojadinović, te golmanke Milica Mihajlović, Natalija Prodanov i Snežana Radović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari