Poznat raspored pripremnih utakmica košarkaša Srbije pred Mundobasket 1Foto: STARSPORT

Košarkaška reprezentacija Srbije odigraće dve vrlo atraktivne utakmice u okviru završnih priprema za Svetsko prvenstvo 2019. u Kini.

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića ugostiće 10. avgusta 2019. reprezentaciju Litvanije u beogradskoj „Štark areni“, da bi dva dana kasnije, 12. avgusta, odigrala „revanš“ utakmicu u Kaunasu.

Posle utakmice u Kaunasu najbolji košarkaši Srbije će u okviru daljih priprema za Mundobasket učestvovati na „Akropolis kupu“ u Atini. Put u Kinu je planiran za 20. avgust, gde će Srbija poslednje provere pred Svetsko prvenstvo imati u Šenjangu, na turniru na kome će odmeriti snage sa reprezentacijama Francuske, Italije i Novog Zelanda.

Biće to poslednje provere pred SP a  nacionalni tim će posle desetak dana u Šenjangu otputovati na grupnu fazu takmičenja u Fošan.

Srbija će takmičenje na SP u Kini početi utakmicom protiv Angole 31. avgusta, sledeći protivnik su Filipini 2. septembra, a poslednji meč  u prvoj fazi takmičenja Srbija igra protiv Italije 4. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari