Poznato kad Srbija dobija prve rivale na Mundobasketu: Žreb 29. aprila, „Orlovi“ u drugom šeširu 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se u drugom šeširu za žreb grupne faze Mundobasketa, koji je na programu 29. aprila u Manili. „Orlovi“ su u šeširu sa Francuskom, Slovenijom i Litvanijom, što znači da se sa ovim selekcijama neće sastati u prvoj fazi prvenstva.

Učesnici turnira biće podeljeni u osam šešira na osnovu FIBA rang liste, osim selekcije Filipina, koja se kao domaćin našla u prvom šeširu.

Organizatori šampionata Filipini i Japan (u Indoneziji će se igrati deo mečeva, ali selekcija ove zemlje neće biti učesnik turnira), iz komercijalnih razloga su dobili pravo da biraju po jednu selekciju sa kojom žele da igraju u grupnoj fazi.

Filipini su izabrali SAD, Japanci ekipu Slovenije, dok će u Indoneziji biti Kanađani, što znači da Srbija sigurno neće igrati u Okinavi.

Filipini će biti domaćin četiri grupe (A, B, C i D), Japan će ugostiti reprezentacije iz Grupa E i F, dok će se Grupe G i H igrati u Džakarti, glavnom gradu Indonezije. Na Filipinima će se kasnije igrati i nokaut faza.

Prilikom žreba će važiti pravilo da ne može više od jedne ekipe iz Azije, Afrike i Amerike da bude u istoj grupi, dok će iz Evrope u svakoj grupi biti maksimalno dve selekcije.

Svetsko prvenstvo na programu je od 25. avgusta do 10. septembra, a titulu šampiona brani Španija, koja je savladala Argentinu u finalu 2019. godine.

Šešir 1: Filipini, Španija, SAD, Australija
Šešir 2: Francuska, SRBIJA, Slovenija, Litvanija
Šešir 3: Grčka, Italija, Nemačka, Brazil
Šešir 4: Kanada, Venecuela, Crna Gora, Portoriko
Šešir 5: Iran, Dominikanska Republika, Finska, Novi Zeland
Šešir 6: Kina, Letonija, Meksiko, Gruzija
Šešir 7: Jordan, Japan, Angola, Obala Slonovače
Šešir 8: Liban, Egipat, Južni Sudan, Zelenortska ostrva

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari