Predsednik CSKA o Milutinovu: Nikola veliki profesionalac, ostao u klubu kad su nas izbacili iz Evrolige 1Foto: EPA-EFE

Predsednik košarkaške sekcije CSKA Andrej Vatutin izjavio je da je srpski reprezentativac Nikola Milutinov „primer visoke odgovornosti“ jer nije napustio klub nakon što je Evroliga izbacila Moskovljane iz Evrolige.

Milutinov je u ekipu ruskog šampiona došao 2020. iz Olimpijakosa, a tokom leta spekulisalo se da će preći u Armani, Olimpijakos, pa i Partizan.

„Verujte mi, nismo se dodatno trudili oko njega. Uverili smo Nikolu da da ćemo rado da produžimo ugovor sa njim nakon završetka sadašnjeg. Milutinov je primer profesionalnosti i visoke odgovornosti. Možda je duboko u sebi imao neke nedoumice kad su nas skinuli sa liste učesnika Evrolige, ali odmah nas je uverio da namerava da poštuje postojeći ugovor. To za njega nije samo pitanje novca, već i mogućnosti da sa CSKA nešto osvoji“, rekao je Vatutin, a zatim dodao:

Uostalom, prva sezona u našem timu prekinuta mu je zbog povrede, a druga je donela poraz u finalu VTB lige uprkos njegovim sjajnim igrama. On je najbolji evropski centar i raduje nas što će i dalje igrati u crveno-plavim bojama. Sada imamo Žan-Šarla i Davidovca. Došlo je vreme da prestanemo da živimo u sećanjima na Španca Rodrigesa, Francuza De Koloa, Amerikance Higinsa, Klajburna i druga velika imena.“

Osvrnuo se Vatutin i na tužbu kluba na odluku Evrolige da izbaci CSKA takmičenja zbog rata u Ukrajini.

„Verujemo da smo nepravedno udaljeni iz takmičenja. Isključenje kluba prema propisima Evrolige moguće je samo u slučaju konkretnih sportskih i finansijskih prekršaja, što nismo uradili. Naravno, male su šanse za povratak u takmičenje sa trenutnom situacijom, ali u svakom slučaju branićemo svoja prava, nadamo se da ćemo dobiti sudsku ocenu odluke Evrolige. Računamo na naknadu finansijskog gubitka i izgubljene dobiti. Što se tiče iznosa, o tome je još prerano da pričamo,“ naglasio je Vatutin.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari