Predsednik KK za odlazak uprave FK Partizan: Legende, zašto ćutite? 1foto: Srdjan StevanovicSrdjan Starsportphoto ©

Ostoja Mijailović smatra nedopustivim stanje u fudbalskoj sekciji crno-belih.

Svakome ko se imalo razume u situaciju u FK Partizan jasno je da nisu problem (samo) treneri i igrači, već da su oren rezultatskog, organizacionog i finansijskog urušavanja kluba iz Humske nesposobnost i podanička politika upravljačke garniture, predvođene predsednikom Miloradom Vučelićem i generalnim direktorom Milošem Vazurom.

„Mogu da kažem da je očigledno da rukovodeća garnitura mora da prepusti svoje funkcije sposobnijim ljudima“, saglasan je prvi čovek KK Partizan, Ostoja Mijailović.

U intervjuu datom Kuriru, tvrdi i da je postoji izlaz iz krize petostrukog uzastopnog vicešampiona Srbije, s čak sedam bodova manje od Crvene zvezde posle samo četiri kola nove Superlige.

„Fudbal je ovih dana izuzetno profitabilan sport. FK Partizan je veliki fudbalski brend i siguran sam da uz dobro i domaćinsko rukovođenje veliki deo klubova u sportskom društvu može da živi na račun fudbalskog kluba. Uostalom, takva praksa već postoji u Evropi, pogledajte Barselonu, Real, Fenerbahče. Moraju da se gledaju pre svega i svih isključivo interesi kluba, a ne jednog ili grupe pojedinaca. Imovina sportskog društva je nedopustivo zapuštena“, dodao je on.

Mijailović je pozvao poznate i cenjene partizanovce da se uključe u proces spašavanja fudbalskog kliba.

„Žao mi je što legende kojima je deo života bio i ostao Partizan na sve ovo ćute. Tek se poneko oglasi, zašto je tako? Traže se krivci u državi, trenerima, sportskim radnicima, navijačima… A svi znaju do čega je i do koga je. Još malo ćutanja i bojim se da će FK Partizan nestati“, zaključio je visoki funkcioner Srpske napredne stranke, od ranije oponent kolega iz fudbalske sekcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari