Predsednik Lacija insistira na ostanku Sergeja Milinkovića Savića, trvenja oko otkupne klauzule 1Sergej Milinković-Savić. Foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Nadali su se u Laciju da bi dobrim partijama na Svetskom prvenstvu, za Sergeja Milinkovića Savića mogli da nateraju zainteresovane da „obiju banku“ međutim krah Srbije u Kataru kao da je urazumio obe strane.

Iako su italijanski mediji pre početka Mundijala išli toliko daleko u svojim saznanjima tvrdeći da će Juventus već u januaru krenuti u akciju otkupa ugovora Sergeja Milinkovića Savića, realnost je ipak takva da bi reprezentativac Srbije i posle narednog leta mogao da ostane u Rimu.

Klaudio Lotito, proračunati vlasnik Lacija, insitira poslednjih dana na tome da odlični vezista produži ugovor sa klubom, uprkos internom dogovoru dve strane da narednog leta Sergej može otići na osnovu razumne cene za otkup ugovora, koja ne bi trebalo da bude veća od 50 miliona evra.

Aktuleni ugovor srpskog fudbalera sa Lacijom ističe za godinu i po dana, ipak, prvi čovek kluba želi da se saradnja produži i da najbolji fudbaler Rimljana u klubu ostane i posle leta 2023.

Korijere dela Sera piše da Sergej razmišlja o tome da produži saradnju, ali uz preciziranje visine otkuipne klauzule.

Njegova strana u pregovorima smatra da cena ne bi smela da bude skuplja od 40 miliona evra, dok Lotito želi da cifru zaokruži na 70 miliona.

Navodno, Juventus više nije tako blizu realizacije transfera; u fokusu je sada Arsenal koji je spreman da već ove zime reaguje na tržištu i dovede strelca sedam i asistenta kod osam golova Lacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari