Predsednik Napolija: U Izraelu rat, a idioti nas teraju da igramo Superkup u Arabiji 1Foto: EPA-EFE/Ronald Wittek

Neće biti prvi put da će se o pobedniku Superkupa Italije u fudbalu odlučivati izvan Apenina, neće biti ni prvi put da se igra u Saudijskoj Arabiji (2018, 2019, 2022), ali će se prvi put igrati u formatu fajnal-fora sa četiri tima, što će Španci sprovesti već petu godinu.

Na turniru od 21. do 25. januara, koji je pod ingerencijom Serije A kao udruženja klubova, u polufinalu će se sastati Napoli (prvak) i Fiorentina (finalista kupa) i Inter (osvajač kupa) i Lacio (vicešampion).

Predsednik Napolija Aurelio de Laurentis negoduje što se u ovom trenutku krize na Bliskom istoku tomovi šalju u neposrednu blizinu ratnog plamena u pojasu Gaze.

„Jeste li videli šta se dešava u Izraelu? Ljudi, shvatate li da sa četiri aviona dovodimo 120 igrača koji vrede koliko vrede?  Sve to da bi se zaradilo još nekoliko miliona. Oni koji nas šalju tamo su idioti“, rekao je De Laurentis u svom stilu, bez dlake na jeziku, na okruglom stolu na jednom univerzitetu u Rimu.

Glavni čovek italijanskog šampiona je dao i alternativni predlog.

„Glupo je da idemo u Arabiju. Hajde da to odradimo na rimskom Olimpiku. Ja ne želim da bojkotujem takmičenje već samo pozivam na odgovornost da se promisli o tome“.

Pre Italijana u Saudijsku Arabiju dolaze Španci. Njihov fajnal-for je od 10. do 14. januara. Barselona (prvak) sastaje se u polufinalu s Osasunom (finalista kupa), a Real (osvajač kupa i vicešampion) igra protiv gradskog rivala Atletika (treći u šampionatu). Završnica španskog superkupa je u poslednje četiri godine samo 2021. održana kod kuće (Kordoba, Malaga, Sevilja), prvi put je igrano u Džedi (2020), a prethodna dva puta u Rijadu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari