Predsednik OKS Božidar Maljković u Azerbejdžanu 1Foto: OKS

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković zajedno sa Potpredsednikom OKS, Žarkom Zečevićem i Generalnim sekretarom, Đorđem Višackim nalazi se u poseti Olimpijskom komitetu Azerbejdžana povodom obeležavanja 25 godina od osnivanja ove organizacije, a na poziv Predsednika Azerbejdžana, Ilhana Alijeva.

Predsednik Maljković je jutros zajedno sa Predsednikom Evropskih olimpijskih komiteta, Janezom Kocijančičem, Segejem Bubkom i drugim visokim zvaničnicima, bio deo delegacije Evropskih olimpijskih komiteta koji su imali sastanak sa Predsednikom Azerbejdžana, Ilhanom Alijevim. Učesnici sastanka su se još jednom osvrnuli na odličnu organizaciju prvih Evropskih igara održanih 2015. godine u ovoj zemlji i iskazali su zahvalnost Predsedniku Alijevu na njegovom aktivnom učešću i podršci organizaciji ovog najvećeg multi-sportskog takmičenja na našem kontinentu.

“Mislim da je ovaj sastanak bio kvalitetan i produktivan, ali je za naš olimpijski komitet mnogo važniji sastanak koji će naša delegacija večeras imati sa gospodinom Alijevim, koji je ujedno i Predsednik Olimpijskog komiteta Azerbejdžana. Smatram da je činjenica da će među mnogim nacionalnim olimpijskim komitetima koji su trenutno prisutni u Bakuu, naša delegacija jedina imati direktan sastanak sa gospodinom Alijevim, jasan pokazatelj kakav ugled naša olimpijska kuća uživa u evropskim olimpijskim krugovima. Mi ćemo taj sastanak iskoristiti da predložimo još bližu institucionalnu saradnju Olimpijskih komiteta Srbije i Azerbejdžana, ali ćemo ponuditi i saradnju na konkretnim projektima koji imaju za cilj dalje unapređenje vrhunskog sporta u Srbiji.”

Naša delegacija je iskoristila svoj boravak u Bakuu i da poseti žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije koja je sinoćnom pobedom nad Belorusijom ušla u polufinale Evropskog prvenstva. Predsednik Maljković je tu priliku iskoristio da još jednom istakne podršku koju Olimpijski komitet Srbije pruža Odbojkaškom savezu Srbije kroz finansiranje ženske reprezentacije u okviru programa “Tokio 2020”, a našim najboljim odbojkašicama je poželeo puno uspeha na putu do još jedne evropske medalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari