Predsednik OSS Zoran Gajić za Danas o razlozima smene selektora Nikole Grbića

Nismo ličili na sebe u Bariju

Ostavite komentar


    1. Poštovana gospođo, to je Zoran Gajić, magistar odbojke, čovek koji je trenirao reprezentaciju kada su u njoj igrali Vanja i Nikola Grbić i koji je sa reprezentacijom osvojio devet medalja na najvećim svetskim takmičenjima uključujući i zlatnu Olimpijsku medalju osvojenu u Sidneju. To je čovek koji je vodio i reprezentacije drugih država i sa njima osvajao medalje, koji je predvodio brojne klubove…To je čovek čije je ime i prezime jedno od najpoznatijih i najpriznatijih u svetu odbojke a ne neko ko je doveden sa ulice. I nije Zoran Gajić izabran za predsednika OSS umesto Grbića. Nije to mesto Vanjina tatkovina nego su njih dvojica bili kandidati za predsednika OSS i pobedio je Gajić. Obožavao sam Grbiće kao igrače, naročito Vanju zbog temperamenta, poštujem i ovo danas što rade, ali Nikola je morao da bude smenjen, jer nema rezultata.

      1. Upravo tako. Samo da dodam na Vaš, više nego dobro utemeljen, komentar: to je čovek koji je našu odbojku bukvalno “digao iz mrtvih“. Ne zaboravimo da je SFRJ 1975. osvojila bronzu na evropskom prvenstvu, nakon toga “ 20 GODINA BAŠ NIŠTA, a onda je došla 1995. i bronza na evropskom (selektor Zoran Gajić)… pa neverovatan kontinuitet osvajanja medalja (vrhunac je Sidnej, 2000.) pod njegovim “selektoratom“. Kapa dole ovom sjajnom, smirenom… stručnjaku, a onima sa kratkoročnim pamćenjem preporučujem Vikipediju i podsećanje na njegove uspehe.
        p.s.
        Pritom ne mislim ni najmanje ništa loše o genijalnom odbojkašu Nikoli, naprotiv, uvek ću mu se diviti (kao i Vanji i ostalim članovima najtrofejnije reprezentacije iz tog vremena),ali očigledno je da nije još uvek nastupilo njegovo selektorsko vreme. Možda za neku godinu, kada iskorak između igračkog i trenerskog perioda bude nešto duži, a njegov autoritet mlađim generacijama odbojkaša čvršći, jer, ne zaboravimo da su neki od sadašnjih igrača igrali sa njim, a onda je autoritet teško uspostaviti. Kako god, nadam se da će sve biti u redu, jer, čini mi se,da OSS jedan od ubedljivo najbolje organizovanih sportskih saveza u državi ?!?

        1. Ne zaboravimo da je SFRJ 1975. osvojila bronzu na evropskom prvenstvu, nakon toga “ 20 GODINA BAŠ NIŠTA, a onda je došla 1995. i bronza na evropskom (selektor Zoran Gajić)… Pa niste baš najbolji poznavalacc odbojke ali Vas to nije sprečilo da napišete komentar. 1979. godine u Parizu na evropskom prvenstvu reprezentacija tadašnje SFRJ je osvojila bronzanu medalju.

  1. Prva postava srpke reprezentacije je prilično jača od Italijanske. Jer je i druga postava Srbije, osim Jovića iz prve, tu skoro pobedila Italiju, jer je jača od njihove prve postave, u kojoj igraju pridošli Zajcev, koji je prvi korektor a morao je da napusti “Peruđu” jer je bio u senci mnogo boljeg Srbina Atanasijevića. A tu im je i pridošlica Antonov. Znači, Italijani igraju uz pomoć stranaca.
    Naši najbolji odbokaši igraju u Italiji gde ugodno žive i druže se sa prijateljicama i prijateljima upravo iz klubova u kojima igraju na najvišem svetskom nivou – njihovi timovi smenjuju se koji će koje godine biti prvak Evrope. Za razliku od devojaka odbokašica koje samo neke igraju u Italiji, osim što one ne prate stanje u našoj zemlji gde je Mafija presivojila državu pa liči na brod s kojim upravljaju ludaci, dok su putnici većina mentalno slepi i gluvi, tj. to su “okamenjni umovi” kako ih je nazivao Isus Nazar. Samo budale mogli su očekivati da će naši odbojkaši, kojima je vrlo lepo u Iatlji, da se bore za Srbiju pa tako da spreče da njima draga Itatlija ode na Olimpiske igre. Ako nije mogao da ih “ubedi” svojim autoritetom jedan Grbić, kome su po karakteru i kulturi slični Đoković i Jokić u košarci, a kako reče njegov izuzetno talentovani a tempermentni brat Vanja, u jednom dužem tv itrervjuu (parafraziram): “Nikola je rođen kao zrela lišnost”, onda nema drugog ko bi naterao Kovačevića, njega imenujem kao natvrđeg, pored ostalih vrsnih igrača, da ih natera da pobede Italiju. No svi ostali protivnici u janurau biće povbeđeni, ako ne budu bojkotovali zašto je smenjen Nikola Grbić, zašta će Gajić moći da slavi jer je rado prihvatio ostavku najboljega – Nikole Grbića.

    1. Prva postava srpke reprezentacije je prilično jača od Italijanske. Ovde sam prestao da čitam dalje komentar.

  2. Odbojka je sport pametnih! Kada je Nikola ,LEGENDA, video da se bori s vetrenjacama i da nepismeni na celu sa lizguzom Gajom jedva cekaju da ga oteraju,ispao je veliki gospodin! Vratice se Vanja i on jaci nego ikad !!!

  3. Zasto ne smenite Terzica?! Igra mu baba Maja i Mirkovicka koja dize lopte u publiku, a ne igraju dva najbolja tehnicara na svetu. Gde je tu buducnost odbojke?! Svaka medalja u zenskoj je mogla biti sjajnija od osvojene, jer krijete da imamo nestvarnu generaciju, da bi Terzic bio selektor. Igra nam B tim.

    1. Velibore a koje, kako Vi kažete tehničara, a ja kažem tehničarke su najbolje na svetu?

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.