Predsednik Partizana smenjen zbog vređanja Vučića 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Na vanrednoj sednici Skupštine Asocijacije rukometnih klubova Superlige (ARKUS) doneta je odluka o razrešenju predsednika Partizana Željka Perkunića sa mesta člana Upravnog odbora.

„Asocijacija rukometnih klubova Superlige najoštrije osuđuje neprimereno ponašanje predsednika rukometnog kluba Partizan prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću“, piše u saopštenju ARKUS lige.

Perkunić se pojavljuje na snimku, gde je sa grupom pristalica Partizana nepristojno skandirao Vučiću, prilikom gostovanja košarkaša u Kaunasu, piše Nova.

„Partizan šampion, Vučiću pede*u“, čuli su se povici navijača iz autobusa koji ih je vozio tokom evroligaškog gostovanja Žalgirisu.

Tokom gostovanja na TV „Prva“, voditeljka je pustila predsedniku taj snimak, a Vučić je imao spreman odgovor.

„Baš je zabavno“, započeo je ironično vučić i dodao:

„Navijači su išli u Kaunas. Svuda mi skandiraju. Nemoguće je to da prestane. Gledam samo koga sam od njih sam nečim mnogo dobrim zadužio. Neke od ljudi sa snimka znam lično, išli sa upravom. Tu imate ljude iz uprave rukometnog i odbojkaškog kluba Partizan.“

Članovi Skupštine, koji su pristupili glasanju, bili su jednoglasni u osudi neprimerenog ponašanja i odluci da dosadašnji član Upravnog odbora bude smenjen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari