Predsednik Sudijske komisije FSS: Pozadinske priče ne postoje, Jovanović može samo da uveliča derbi 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Borba van terena stupila je na scenu uoči 171. večitog derbija. Najbitnija fudbalska utakmica u Srbiji još uvek nije ni počela, a “nadigravanje” već uveliko traje.

Nakon što je Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije donela odluku da glavni arbitar na utakmici između Partizana i Crvene zvezde, zakazanoj za sredu od 19 časova, bude Srđan Jovanović, usledio je odgovor iz Ljutice Bogdana koji je dodatno zagrejao situaciju.

Naime, crveno-beli su odlučni u nameri da se ne pojave u Humskoj, ako nadležni organ ne promeni odluku o sudijskoj postavi.

Predsednik Sudijske komisije FSS, Dejan Filipović, u razgovoru za Meridian sport jasno je obrazložio donetu odluku i istakao da u donošenju iste nisu postojale nikakve “pozadinske priče”.

“Srđan Jovanović je do sada sudio tri večita derbija, dva u sezoni 2021/22, kada je u prolećnom delu šampionata odradio fenomenalan posao. Delio je pravdu na vrhunskom nivou u momentima kada se reševalo pitanje borbe za trofej. Bez ikakve dileme on je naš najbolji arbitar. Želimo da svojim znanjem i iskustvom uveliča srpsku fudbalsku svetkovinu. Ne postoji nikakva pozadinska priča, ne postoji ništa drugo osim jednog jedinog cilja – da sve protekne u znaku fudbala, bez greške i problema. Jednoglasno smo na Sednici doneli odluku da baš Jovanović bude glavni sudija, a njegovi kvaliteti i karijera jasno pokazuju zašto je izbor pao na njega”, poručio je Filipović za Meridian sport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari