Prekinuta Skupština Dinama zbog nedostatka kvoruma 1Foto: Shutterstock/DarioZg

Sednica Skupštine zagrebačkog Dinama, na kojoj je trebalo da se odlučuje o ljudima koji će u budućnosti voditi taj fudbalski klub, prekinuta je večeras zbog nedostatka kvoruma.

U zagrebačkom hotelu Šeraton održana je redovna sednica Skupštine Dinama na kojoj se odlučivalo o novim članovima Izvršnog i Nadzornog odbora, ali je nakon dva sata žučne rasprave prekinuta jer su 33 člana skupštine sklona Zdravku Mamiću napustila sednicu, prenela je agencija Hina.

Ostalo je 37 zastupnika, a kvorum je 41, nakon čega je predsednik kluba Mirko Barišić utvrdio da nema kvoruma.

„Gospodo, nemamo kvorum, on je 41. Ako nemamo kvorum ne možemo donositi druge odluke. Kvorum je srušen. Videćemo kada će biti nova skupština, za dva-tri, šest meseci. Klubom i dalje upravlja Uprava i predsednik kluba“, rekao je Barišić.

Izvršni i Nadzorni odbor su raspušteni, ali ostala je na dužnosti Uprava i Mirko Barišić kao predsednik kluba.

Kako je navela Hina, bila je to jedna od važnijih skupština u istoriji kluba, mnogi su je nazvali i „istorijskom“ i „danom d“ za Dinamo. Članovi Skupštine su birali stranu koja će u budućnosti voditi klub – s jedne strane je bio sadašnji predsednik Mirko Barišić i njemu skloni ljudi, a s druge strane ljudi odani beguncu od hrvatskog pravosuđa Zdravku Mamiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari