Prekinuta utakmica Brazila i Argentine zbog kršenja epidemijskih propisa 1Foto: EPA-EFE/ Joedson Alves

Utakmica fudbalskih reprezentacija Brazila i Argentine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, prekinuta je večeras u Sao Paolu zbog kršenja pandemijskih propisa.

Utakmica je prekinuta u 10. minutu nakon što su predstavnici brazilskih zdravstvenih vlasti ušli u teren, nakon što su trojica reprezentativaca Argentine bili u igri, iako im je prethodno određen karantin, pošto su došli iz Velike Britanije.

Kako su preneli mediji, na terenu je i federalna policija. Kapiten reprezentacije Argentine Lionel Mesi je navodno pitao nadležne zbog čega to sada rade, kada ekipa boravi u Brazilu tri dana.

Fudbaleri Aston Vile Emilijano Martines i Emilijano Buendija i dvojac Totenhema Đovani Lo Čelso i Kristijan Romero došli su da igraju za reprezentaciju Argentine uprkos tome što Premijer liga nije želela da ih pusti da se odazovu, pošto ih po povratku u Veliku Britaniju čeka obavezni karantin od 10 dana u hotelu.

Večeras su na terenu bili Martines, Romero i Lo Čelso.

Nekolicina igrača iz Premijer lige nije se odazvala pozivu u južnoameričke reprezentacije zbog obaveznog karantina, na savet klubova.

Brazil je zbog toga izgubio devetoricu igrača, od kojih petoricu startera, za tri utakmice u ovom prozoru kvalifikacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari