"Preko Norveške do prvog mesta": Toni Đerona i Srbija imaju dve prilike za revanš "dželatu" 1Photo by Starsport.rs

Orlovi protiv starog znanca, ove nedelje, nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo sledeće godine.

Posle januarskog planetarnog šampionata, Toni Đerona ponovo je okupio reprezentativce Srbije u rukometu. Ovog puta zbog druge runde borbe za EP 20224.

Konkretno, zbog dva duela sa Norveškom, prvo 9. marta u novosadskom Spensu (18.00), a onda i u na tlu skandinavske zemlje, dva dana kasnije (Bregen, 18.45).

Oba puta sa ambicijom da se uzme što biše bodova, ako je moguće i sva četiri, odnosno na taj način Norvežanima vrati milo za drago za poraz na nedavnom SP.

„Očekivanja i želje o kojima smo razgovarali sa igračima u toku jučeršnjeg dana jesu da završimo ovu nedelju na prvoj poziciji u grupi. Pred nama je utakmica sa jednom od najboljih ekipa na svetu što su pokazali na prethodnom Svetskom prvenstvu.

Tada smo izgubili sa tri gola razlike, ali smo vodili gotovo 45 minuta i tih poslednjih 15 minuta su velika lekcija za nas na osnovu koje ćemo nadam se ispraviti greške. Fokusirani smo na prvu utakmicu jer je igramo pred našim navijačima i želimo da iskoristimo taj nalet i podršku koju pruža domaći teren“, istakao je Đerona danas.

Povrede su sastavni deo sporta, a sada su zbog njih van stroja jedan od standardnih golmana, Vladimir Cupara, te važan bek Petar Đorđić. No, Španac ne želi da kuka zbog tih stvari.

„Kada god izostane neki igrač zbog povrede, to je veliki problem. Vladimir Cupara i Petar Đorđić će nam nedostajati, ali moramo da pokažemo i dokažemo da bez obzira na takve izazove možemo da se suprotstavimo svima i da pružimo svoj maksimum“, najavio je srpski selektor.

Orlovi se nalaze u Grupi 2, a za plasman na takmičenje u Nemačkoj, narednog januara, osim sa Norvežanima nadmeću se još sa selekcijama Slovačke i Finske. U oktobru su kod kuće bili bolji od Finaca (34:24), a od Slovaka na njihovom terenu (21:27).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari