Preokret na Nedovićev pogon: Zvezda potpuno nadigrala Efes u drugom poluvremenu 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

U 11. kolu košarkaške Evrolige dan posle Partizanove veličanstvene pobede na produžetak protiv Panatinaikosa na parketu „Štark arene“ se radovala i Crvena zvezda.

Crveno-beli su sasvim nadvisili Efes u drugom poluvremenu, a pokretačka snaga njihovog preokreta bio je Nedović.

Na kraju 97:83 (22:21, 21:28, 29:21, 25:13).

Nedović je bio najefikasniji igrač meča s 23 poena (4-7 za tri). Pratio ga je s 19 sjajni Mitrović, koji bi po svojoj borbenosti i motivu, da je danas Mundobasket, mogao da ima mesto i u prvoj petorci reprezentacije na krilnom centru.

Efes je u treću četvrtinu ušao s prednošću od šest poena (49:43), koja je uvećana Larkinovim pogotkom (51:43).

Zatim je Zvezda serijom 7:0 nagovestila oporavak i furioznu igru koja joj je i donela preokret. Razigrao se Nedović. S dve uzastopne trojke je primakao crveno-bele na poen zaostatka (59:58) u 24. minutu. U sledećem minutu je doneo i vođstvo (62:61) praktično trojkom jer je uz pogodak pod prekršajem realizovao i dodatno slobodno bacanje.

Preokret na Nedovićev pogon: Zvezda potpuno nadigrala Efes u drugom poluvremenu 2
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.

Zvezda je dobila krila, a Nedović nije posustajao. Bio je ključna figura obrta i zalihe od sedam poena (70:63) u 27. minutu. Za kratko vreme dao je čak 14 poena kad je ukupno imao 19.

Efes nije bio i slomljen. Stigao je Zvezdu za petama. U četvrtinu odluke krenulo se s dva poena prednosti domaćina (72:70).

Crveno-belima je postalo jasno da s bivšim ebropskim prvakom mogu da budu ne samo ravnopravni nego i da ga sasvim nadigraju. Trojkom Lazarevića na četiri i po minuta do kraja Zvezda je povela s devet razlike (84:75).

Još to nije značilo da je Zvezda prelomila meč u svoju korist jer je opaki Efesov strelac Larkin bio opasnost koji neprestano vreba.

Međutim, dobra igra u odbrani i četiri uzastopna poena Bolomboja doveli su crveno-bele do 11 poena prednosti (88:77). Ostalo je dva i po minuta igre. Pobeda se nazirala.

U duplom kolu iduće nedelje Zvezda je gost u Španiji. U sredu se sastaje s Valensijom, a u petak s Baskonijom koju je preuzeo njen prethodni trener Duško Ivanović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari