"Presek" pred kompletiranje 1Foto: STARSPORT

Zbog kratkoće priprema za Evropsko prvenstvo u Austriji, Švedskoj i Norveškoj (9-26. januar) najbolji rukometaši Srbije nisu imali mnogo zajedničkih treninga pre prvih test utakmica sa reprezentacijom Egipta, ove subote (Beograd, 18.00) i nedelje (Niš, 18.00), ali nameravaju da maksimalno iskoriste priliku za pravljenje prvog preseka stanja.

– Najvažnije da nas zdravlje posluži, dobro treniramo i čekamo da nam se priključi ostatak momaka iz klubova Bundeslige. Ovi mečevi sa Egiptom poslužiće nam da vidimo gde smo trenutno i biće dobra uvertira za ono što nas čeka u januaru – kaže levoruki šuter Nikola Crnoglavac, uoči duela sa najjačom afričkom selekcijom, u čijim protokolima neće biti opravdano odsutnih Marsenića, Ivaniševića, Pušice i Zelenovića.

Oni će se ekipi pridružiti 1. januara, za kada je predviđeno okupljanje posle male novogodišnje pauze, te biti na raspolaganju stručnom štabu selektora Nenada Peruničića tokom turnira Zlatne lige u Mecu i Parizu, gde će rivali „orlova“ (3. i 5. januara) biti njihove kolege iz Francuske i Norveške. Iza toga sledi selidba u Grac, grad domaćin grupe A, u kojoj su pored srpskog tima raspoređeni još balkanski tandem Hrvatska – Crna Gora i Belorusija.

– Poslednjih par prvenstava Belorusija je redovan učesnik, opasna i dobra ekipa, pokrivena na svim pozicijama. Nekoliko igrača igraju tokom cele godine zajedno u istom klubu, što smo mi nekada imali. Svakako da njih najviše analiziramo, jer će prve dve utakmice odrediće dalji tok. Hrvatsku dobro poznajemo, dok je Crna Gora mlada ekipa u naletu nakon pobede nad Danskom u kvalifikacijama. Kao dobra priprema poslužiće nam turnir u Francuskoj, imaćemo priliku da odmerimo snage sa najboljim selekcijama sveta – objašnjava selektor Srbije, koja EP dočekuje bez dvojice odličnih, ali povređenih golmana Dejana Milosavljeva i Todora Jandrića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari