Prići proleću u Evropi 1Gomeš, Menig i Terzić foto: Srđan Stevanović /Starsport

Ako su evropski rejting Partizana i fudbalske Superlige Srbije mnogo koplja ispred Flore i prvenstva Estonije, a jesu, onda bi večerašnji susret drugog kola Lige konferencije trebalo da ima već viđenog pobednika.

Međutim, trener crno-belih Aleksandar Stanoijević ne ide dalje od prihvatanja bremena favorita protiv ekipe čija se mreža samo jednom zatresla u porazu od Genta.

– Videli ste koliko opasni mogu da budu Luksemburžani, šta ove sezone radi moldavski Šerif, tu su i Estonci. Svi su ozbiljni, savremeni fudbal tako funkcioniše. Videćete da će Flora izaći visoko na našu polovinu, pokušati da igra presing, u timu ima nekoliko igrača koji su savladali našu reprezentaciju u Beogradu. Skupili su 50, 60 evropskih utakmica, više nego naši, pa neće biti fascinirani ambijentom. Naravno, ne možemo da pobegnemo od uloge favorita, ali analizirajte rezultate ekipe iz Talina u poslednje vreme i sve će vam biti jasno. Protiv Genta je igrala egal, moglo je da se završi i skroz drugačije – smatra Stanojević.

Pa, ipak, Partizanovo izdanje protiv Anortozisa na Kipru (2:0) i superiornost u dosadašnjem delu domaće lige daju im za pravo da se nadaju da će u 90 minuta biti napravljen krupan iskorak prema proleću u LK.

– Ovaj meč može dosta da nam pomogne da prezimimo, zato ulazimo u utakmicu sa posebnom energijom. Srećni smo što imamo dosta mečeva ove jeseni, spremali smo se za taj ritam od dva susreta sedmično, to znači da vredimo. Želimo što duže da ostanemo u Evropi.

Šef struke „parnog valjka“ ne misli da će se Flora samo braniti.

– Flora neće igrati bunker, nije se tako postavila ni protiv Belgijanaca, ni ranije protiv Legije. Tim uvek biram u odnosu na rivala, ne mora da znači da je najbolji onaj koji sutra istrči, ali jeste za tu utakmicu.

Pre 22 godine druga priča

Ova dva kluba su se sastala i pre 22 godine, u borbi za Ligu šampiona, kada je u Beogradu bilo 6:0 a u Talinu 4:1 za naš tim. Sadašnji trener Partizana bio je akter oba susreta.

– Vremena su se promenila. Tad smo bili veliki favoriti, a sada ne možemo ništa da primenimo iz pripreme tog dvomeča, mada je jasno da smo imali kvalitetan sastav i da bi Vlada Ivić, Saša Ilić, Igor Duljaj, Mateja Kežman i Đorđe Tomić mogli i u današnjem Partizanu da igraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari