Pritisak te drži na oprezu 1Foto: STARSPORT

Za Crvenu zvezdu nema predaha kada su u pitanju evropski mečevi, pošto već u utorak u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona gostuje Tirani.

Trener šampiona Albanije Emanuel Egbo izjavio je da je Tirana favorit, a strateg crveno-belih odgovorio je da rado prihvata ulogu podređenog, a da će sve ostalo reći na terenu.

– Tako treba svaki trener da razmišlja. Ako si već prvak u svojoj zemlji, sigurno ti je cilj grupna faza Lige šampiona. Sebe naziva favoritom, prihvatimo to, nikakav problem. Ja sam optimista, verujemo u sebe i znamo naše kvalitete. I ja želim da uđemo u grupnu fazu. Teren će pokazati ko je kakav.  Imamo još da radimo na analizi. Videli smo utakmicu u Tbilisiju (Dinamo – Tirana 0:2). Druga lopta, polukontra, kontra. Videćemo kako će oni izaći, iskustvo je važno. Protiv Evrope smo hteli da završimo meč za 15 minuta, a to nije važno. Važno je kako uđeš u meč, da ga kontrolišeš. Ima sitnih detalja, ne moram sve da otkrijem – rekao je Stanković.

Šef struke šampiona Srbije priznao je i da mu je za ovakve utakmice teže da se priprema kao trener, nego što je to radio kao igrač.

– Juče smo pričali, bilo je utakmica biti ili ne biti. Kada si igrač znam da je lakše, ali bitno je iskontrolisati euforiju. Pritisak treba da bude, ja ga obožavam. To te drži na oprezu jer ako se opustiš, šamar sledi 300 odsto. Teže je spremiti se kao trener, nego igrač. Videli ste finale Lige Evrope (Inter – Sevilja 2:3), četiri od pet golova je došlo iz prekida. Mi dosta poklanjamo pažnju prekidu, a detaljno analiziramo njihove defanzivne prekide. Tu možemo da tražimo šansu – poručio je Stanković.

Trener Zvezde veruje da će prvi špic ekipe, El Fardu Ben, uprkos povredi zaigrati u Tirani.

– Ben je veliki profesionalac, situacija je korektna. Poznavajući Bena i njegov mentalitet… On je neko ko ne odustaje lako. Nemam dilemu da će Ben biti mentalno 100 odsto spreman, živi za ekipu – zaključio je Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari