Pro Reko prejak za Partizan 1Foto: http://waterpolopartizan.rs

U petom kolu grupne faze Lige šampiona, vaterpolisti Partizana izgubili su večeras u Beogradu od italijanskog Pro Reka sa 17:5 (3:0, 3:2, 5:2, 6:1) i ostali na začelju B grupe sa jednim bodom.

Kao što se očekivalo, najkvalitetniji evropski tim nije imao previše problema u duelu protiv najmlađe ekipe u elitnom klupskom takmičenju i zabeležio je i petu pobedu.

Mladi vaterpolisti Partizana borili su se koliko su mogli i pokušavali su da pruže otpor najtrofejnijem evropskom klubu, a u nekim periodima igre u tome su i uspevali.

Do sredine treće četvrtine Partizan je pružao snažan otpor, ali u poslednjih 12 minuta više nije mogao da parira fizički mnogo dominantnijim vaterpolistima Pro Reka, koji su utakmicu završili serijom od 8:1.

Bilo je ovo veliko iskustvo za gotovo juniorski sastav crno-belih, koji će u narednom kolu još jednom odmeriti snage sa Pro Rekom, ovog puta u Italiji.

Igrač više: Partizan 7 (2), Pro Reko 7 (6). Dva igrača više:
Partizan 1 (0).

Peterci: Partizan 1 (0).

Partizan: Dobožanov (8 odbrana), Lukić 1, F. Janković, Toholj 1, Lazić, Manojlović, Drašović, Vučinić, Jakšić, Radojević, Stojanović 3, M. Janković. Belopavlović .

Pro Reko: Tempesti (11 odbrana), Di Fulvio 2, Mandić 2, Alesijani 4, Molina 2, Pijetlović, Di Soma, Bruni 2, Figari, Filipović 2, Fondeli 1, Ivović 2, Volarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari