Pro Reko "preživeo" Barselonetu 1EPA/DOMENIC AQUILINA

Branilac titule klupskog prvaka Evrope u vaterpolu prošao u polufinale Fajnal-ejta u Beogradu.

Duel Pro Reka i Barselonete ispunio je očekivanja vaterpolo sladokusaca, jer je doneo mnoštvo atraktivnih poteza, preokreta i dramatičnu završnicu, da bi se ekipa iz okoline Đenove na kraju bolje snašla i 60 sekundi pre zadnjeg sudijskog zvižduka ostvarila tesnu pobedu za plasman u polufinale završnog turnira Lige šampiona – 11:10 (4:3, 1:3, 3:2, 3:2).

Španska reprezentacija u malom imala je više puta rezultatsku prednost (5:4, 7:5, 8:7, 9:8, 10:9), ali je najtrofejniji klub Starog kontinenta bio fokusiraniji i precizniji kada se je bilo najpotrebnije. Đakomo Kanela je izjednaio na 10:10, da bi Đorđo Zalanki odredio konačan ishod. Barseloneta je imala dva napada za izjednačenje, međutim, Ivović je jednom ukrao loptu, a u drugom su igrači Reka, izblokirali Peronea.

Inače. Aleksandar Ivović je s tri pogotka, realizatorski, najviše doprineo slavlju osvajača rekordnih devet naslova LŠ. Kanela i Aron Janger dali su po dva gola, Frančesko Di Fulvio, Đorđo Zalanki, Pijetro Fijoli, Tomas Halok po jedan. Za Barselonetu su „poentirali“ Alvaro Grandos (4), Felipe Perone (3), Mark Larumbe (2) i Alberto Munariz (1).

Sutra se Pro Reko sastaje sa Ferencvarošem ili Jugom iz Dubrovnika. Prethodno je danas Breša lako izašla na kraj sa Hanoverom (12:5), a za polufinale igraju još Novi Beograd i Marsej.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari