Problem je špic i zamena za Kangu 1Foto: Srđan Stevanović Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde večeras (19.00) u Tiraspolju igraju protiv Šerifa revanš utakmicu 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona. U prvom meču u Beogradu rezultat je bio 1:1, a ekipa koja se kvalifikuje u narednu rundu sastaje se sa boljim iz dvomeča u kojem se sastaju Legija iz Varšave i Dinamo iz Zagreba.

Trener Zvezde Dejan Stanković imaće nekoliko problema, ali i nedoumica u sastavljanju tima koji će početi meč. Nedoumice su pitanja ko će nastupiti na pozicijama desnog beka, drugog centralnog defanzivca, pa i špica, a najveći problem je koga ubaciti u tim umesto Gelora Kange.

Gabonac je svojim greškama direktno uticao na kretanje rezultata u prvoj utakmici, ali to što zbog dva žuta kartona neće igrati u revanšu je veliki hendikep za crveno-bele. U duelima sa Kairatom u drugom kolu, kao i na meču protiv Šerifa bio je jedan od ključnih igrača svog tima na sredini terena. Ne samo da je odrađivao veliki deo posla u zaustavljanju napada rivala, nego su od njega započinjali gotovo svi napadi Zvezde.

Mesto zadnjeg veznog mogli bi da zauzmu Nenad Krstičić ili Veljko Nikolić, ali utisak je da u ovom trenutku njih dvojica nisu u stanju da uspešno odigraju ulogu koju ima Kanga. Krstičić je daleko od dobre forme, dok Nikolić ima probleme sa povredom desnog stopala i od početka sezone na terenu je proveo samo 60 minuta.

Očekuje se da će se u startnu postavu vratiti Miloš Degenek. Australijski reprezentativac na početku sezone na pojedinim utakmicama čak nije bio ni na klupi za rezerve. Ipak, neubedljive partije Radovana Pankova očigledno su prinudile Stankovića da Degeneka vrati u postavu i on će, sa Aleksandrom Dragovićem, činiti tandem centralnih bekova.

Strelac jedinog gola na duelu u Beogradu Lois Dioni je tokom cele protekle nedelje imao problema sa upalom mišića, što je posledica činjenice da nije dovoljno fizički spreman. Čak se pominjalo da Francuz neće nastupiti u revanšu ali je to manje verovatno pre svega zbog činjenice da Dejan Stanković za njega nema pravu zamenu. Na utakmici u Beogradu je zamenjen ubrzo nakon što je postigao pogodak i očekuje se da će u Tiraspolju biti starter, ali da će biti zamenjen tokom drugog poluvremena. Još uvek je neizvesno ko će biti njegova zamena jer zbog problema sa stomačnim virusom u Moldaviju nije otputovao Milan Pavkov.

Jedna od nedoumica biće i pozicija desnog beka. Iskusni Marko Gobeljić je bio starter jer Milan Gajić nije mogao da igra zbog povrede ramena. Ipak, bivši mladi reprezentativac se oporavio. Na poslednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Napretka odigrao je svih 90 minuta i postigao gol kojim su crveno-beli osvojili tri boda.

Falko: Sve nam ide u korist

Fudbaler Crvene zvezde Filipo Falko veruje da su crveno-beli kvalitetniji tim od Šerifa i da će izboriti plasman u plej-of Lige šampiona.

– Spremni smo za utakmicu. Želimo prolaz i verujem da imamo kvalitet. Meč neće biti lak, ali imamo povoda za samopouzdanje, jer smo i do sada pokazali da smo najbolji kad je najteže. Zvezda je veliki klub, imamo kvalitet za Ligu šampiona i dokazaćemo to. Igra možda nije kakvu navijači očekuju, ali rezultati su tu. Mada mislim da je i protiv Kairata igra bila i više nego dobra, a i tada su mnogi sumnjali u nas. Osim igre i rezultat je bio fenomenalan 5:0 – rekao je Falko za klupski sajt.

Italijan smatra da „crveno-belima“ na ruku ide i činjenica da je ukinuto pravilo da gol u gostima donosi prednost.

– Fudbal je takav da je prosto neminovno da ti takve stvari nekad idu prilog, a nekad ne. U ovom slučaju, sve to nam ide u korist, ali plan je da idemo na pobedu. Zvezda je prevelik klub da bi se bavila kalkulacijama – zaključio je vezni fudbaler kluba iz Ljutice Bogdana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari