Problemi na prvom treningu ženske rukometne reprezentacije 1Foto: STARSPORT

Ženska rukometna reprezentacija Srbije nekompletna je počela pripreme za Evropsko prvenstvo, koje se u Francuskoj igra od 29. novembra do 16. decembra.

Selektoru Ljubomiru Obradoviću se prvog dana priprema odazvalo samo pet igračica. Otkazale su Jovana Risović i Ivana Mitrović, dok Marija Obradović i Anđela Janjušević neće nastupiti zbog povreda

– Devojke su igrale evropske kupove, pa ćemo biti kompletni tek u utorak popodne. Jovana se javila ranije, zahvalila je na pozivu, tako da smo mogli da reagujemo. Rado će se odazvati drugi put. Mitrović me je pozvala u pola jedan na dan okupljanja. Kaže da je povređena. Nije se odazvala ni za Mediteranske igre. Problem je u tome što je zvala na dan početka priprema. Mogla je ranije da nas obavesti, da pozovemo neku drugu devojku – rekao je selektor.

Na širem spisku selektora nalazi se 28 igračica: golmani: Katarina Tomašević, Jovana Risović, Marija Čolić, Marina Pantić, bekovi: Andrea Lekić, Jelena Trifunović, Dijana Števin, Jelena Lavko, Jovana Kovačević, Anđela Janušević, Tamara Radojević, Marija Obradović, Aleksandra Vukajlović, Ivana Mitrović, Jovana Stojilković, Marina Dmitrović, krila: Sanja Radosavljević, Katarina Krpež Šlezak, Timea Milošević, Željka Nikolić, Lidija Cvijić, Jovana Bogojević, Dijana Radojević, Milica Rančić, pivoti: Jelena Agbaba, Slađana Pop-Lazić, Dragana Cvijić, Marija Petrović

Srpske rukometašice su pre godinu dana pod vođstvom Obradovića zauzele deveto mesto na Svetskom prvenstvu. Na Evropskom prvenstvu naše devojke su grupi A, sa Danskom, Švedskom i Poljskom.

– Vrlo nezgodna grupa, ali ne želim da se bavim prognozama, nego da odemo i igramo pravi rukomet. Da ne budemo zakinuti za gol, penal, kao u Nemačkoj, već da to bude na nivou kome treba da bude. Ne tražimo pomoć, ali i da druge ne pomažu protiv nas. Za dobar rezultat mora da se poklopi mnogo stvari – tvrdi Obradović.

Posle kraćih priprema naše rukometašice će od 22. do 24. novembra učestvovaće na Kupu Karpata zajedno sa selekcijama Rumunije A i B, i Rusije.

U drugu fazu proći će prve tri selekcije, uz napomenu da se prenose svi rezultati ostvareni u grupi A, osim iz utakmice protiv eliminisane ekipe. Naša reprezentacija prvu utakmicu igra 30. novembra protiv Poljske (18.00), 2. decembra protiv Švedske (18.00), a dva dana kasnije protiv Danske (21.00).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari